Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

5 Eylül 2016 Pazartesi

Pastane Usulü Un Kurabiyesi

Malzemeler
1 paket margarin(suyu süzülecek)
2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 paket vanilya
Üzeri için:
Pudra şekeri
Hazırlanışı Un kurabiyesinin en önemli püf noktası yağın suyundan arındırılmış olmasıdır. Bu şekilde yaptığınızda ağızda dağılan pastanelerdeki un kurabiyesinin tıpkısının aynısı olacaktır😚 garantili bizzat
denenmiş çok çok memnun kalınmış onaylanmış tam tariftir, deneyin göreceksiniz😍❤️ Şimdi öncelikle 250 gr margarini bir kaba alalım ve hepsini ocakta eritelim. Dilerseniz bu işlemi bir gün önceden yapın çünkü donması gerekiyor. Eriyen margarini bir kenara alalım oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım 4-5 saat iyice donsun. Donan yağı dolaptan çıkarıp kenarından küçük bir delik açalım altında biriken suyunu akıtalım. Artık mis kurabiyemizi yapabiliriz. Suyunu süzdüğümüz yağı yoğurma kabına alalım. Oda sıcaklığında yumuşasın. Üzerine pudra şekeri, vanilya ve yavaş un koyarak yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alan hamurdan bir parça alıp elimizle kalın rulolar yapalım. Üzerini çatalla şekillendirip bıçak ile verev ya da düz keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında altı pembeleşene kadar yaklaşık 20 dk pişirelim. Üzeri beyaz kalacak. Mis kokular yayılmaya başlayacaktır😍 fırından çıkan kurabiyeler ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Kahveyle şahane oluyor, sizinde şimdiden ellerinize sağlık💓

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Un Kurabiyesi