Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

10 Ocak 2023 Salı

Cevizli Baklava Tarifi

Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2adetyumurta
  • 1çay bardağısüt
  • 1çay bardağıayçiçek yağı
  • 1yemek kaşığısirke
  • 3,5su bardağıun
  • 1/4çay kaşığıtuz

Şerbeti için:

  • 4su bardağısu
  • 4su bardağıtoz şeker
  • 1tatlı kaşığılimonun suyu

İçi için:

  • 3su bardağıceviz içi (iri çekilmiş)

Açmak için:

  • 1,5su bardağınişasta

Üzeri için:

  • 200grameritilmiş tereyağı
  • 1/2çay bardağısıvı yağ

Cevizli Baklava Tarifinin Püf Noktası

Şerbetin ılık, baklavanın sıcak olmasına özen gösterin. Yufkaları tek tek açmak yerine birkaç tanesini üst üste koyarak da açabilirsiniz. Erittiğiniz tereyağının üzerinde oluşan köpüğünü mutlaka alın. Bu sayede baklavanız üzeri yanık gibi görünmeden tam kıvamında pişecektir. Yufkaları açarken bolca nişasta kullanarak açın, açma işleminiz kolaylaşır. Bekleyen bezelerin üzerine örtü örtün ve kurumalarını engelleyin. 140 derecede pişirmeye özen gösterir. Aksi taktirde tarifiniz hamurlaşır.

Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şerbet için; şeker ve suyu tencereye alın ve karıştırın. Ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın,
    cevizli-baklava-yapim1
  2. Kaynayınca limon suyu ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirin.Ocaktan alıp

9 Ocak 2023 Pazartesi

Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

Şerbeti için;

Lavaş Ekmeği Tarifi

Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr un
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 350 ml ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Son olarak hamuru toparlamak için biraz sıvı yağ

  1. Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve hamuru yuğurun ele yapışan çok yumuşak bir hamur oluyor bu gayet normal.

  2. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek hamuru toparlayın ve elinizi hamurdan çıkarın.

Evde Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

Evde Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş
  • 1-2 yaprak marul
  • 1 adet domates

Tavuk sote için;

  • 500 gr tavuk göğüs
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Şekli Şahane Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağı (70 ml)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)

4 Ocak 2023 Çarşamba

Kek kıvamında Pırasa Tava

Malzemeler
  • 1 sap pırasa
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı (büyük olanlarından) süt veya yoğurt suyu
  • 3-4 yemek kaşığı siyez unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz ve baharatlar(nane, karabiber, kırmızı biber)
Hazırlanışı
  1. Pırasayı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavaya alın.

  2. Pırasaları diriliğini kaybedip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  3. Yumuşadıktan sonra tuz ve baharatları ilave edip ılımaya bırakın.

Çavdar Unlu Ekmek, Poğaça, Simit, Pide (Tek Bir Hamurla 9 Çeşit Hamur İşi)

Malzemeler
Hamur için:
  • 1 kg çavdar unu
  • 600 gram buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker (veya hurma özü vs.)
  • 1 paket(10 g) instant maya
  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 5-5,5 su bardağı ılık su (kontrollü şekilde azar azar ekleyerek kıvama göre ayarlayın)
Peynirli iç için:
  • 1 kase beyaz peynir
  • 3 dal maydanoz
  • 3 dal dereotu

Yeşillikleri ince doğrayın ve çatalla ezdiğiniz peynir ile karıştırın.

Simit için( 2 adet):
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • Susam

Bir yemek tabağında su ve pekmezi iyice karıştırın. Başka bir yemek tabağına da bolca susam koyun.