Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

9 Ocak 2023 Pazartesi

Lavaş Ekmeği Tarifi

Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr un
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 350 ml ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Son olarak hamuru toparlamak için biraz sıvı yağ

  1. Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve hamuru yuğurun ele yapışan çok yumuşak bir hamur oluyor bu gayet normal.

  2. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek hamuru toparlayın ve elinizi hamurdan çıkarın.
  3. Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin .
  4. Ardından 14 beze alın, bezelerin üzerini örtün tekrar 10 dakika dinlendirin.
  5. Dinlendikten sonra bezeleri unlayarak büyük bir yemek tabağı büyüklüğünce açın.
  6. İster saçta ister tavada önlü arkalı çok kızartmadan pişirin ,çok fazla kızartırsanız lavaşlar sertleşir pişiridiğiniz ekmekleri temiz bir bezin içerisine koyun, sertleşmesin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*
*
Lavaş Ekmeği Tarifi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı