Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

7 Ocak 2017 Cumartesi

Evde Simit Nasıl Yapılır

Simit Tarifi İçin Malzemeler

1.5 su bardak ılık süt,
1.5 su bardak ılık su,
Yarım su bardağı sıvı yağı,

3 Ocak 2017 Salı

Uzun Lahmacun (Tam Ölçülü)


Uzun Lahmacun (Tam Ölçülü)
Malzemeler Hamuru için:
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
20 gram yas maya
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
600 gram dana kıyma
2 adet yeşil sivri biber

Pırasalı Peynirli Kol Böreği

Pırasalı Peynirli Kol Böreği ( Çıtır Çıtır )
Malzemeler
4 adet taze yufka
İç harcı için;
5 adet pırasa ( Ben sadece beyaz kısmını kullandım)
İstediğiniz çeşit bir peynir
Zeytinyağı
Tuz
Şeker ( bir çimdik )( damak tadınıza göre kullanmayabilirsiniz)
Karabiber
Pulbiber
Sosu için;
1 su bardağından bir parmak eksik soda ( maden suyu)
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın akı
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı ( sosu için kullandığımız yumurta akının sarısını kullanıyoruz)
Susam
Çörekotu
İsteseniz bir parça dikdörtgen şekilde milföy hamuru( ince şeritler halinde kesilerek kullanılacak)

Çok Kabaran Buzluk Böreği ( Banyolu Börek )

Çok Kabaran Buzluk Böreği ( Banyolu Börek )
Malzemeler
6 tane yufka
1 su bardağı süt
125 gram tereyağı
İçi için:
9- 10 tane orta boy haşlanmış patates
1 büyük kuru soğan
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
Sıvı yağ
Üzerine sürmek:
İçin yumurta sarısı
Hazırlanışı Selam arkadaşlar sizlerle bugün puf puf kabaran çok lezzetli 👌👌😋😋 her daim elinizin altında hazır kurtarıcı bir börek tarifi paylaşmak istiyorum çayınız demlenene kadar hazır mutlaka deneyin 🌴 önce iç

El Açma Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği

El Açma Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği
Malzemeler Hamuru:
Çeyrek yaş maya
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 çay bardağı un
Yufkalara sürmek için:

Kıymadan Döner Yapımı

Kıymadan Döner Yapımı (Hazırdan Daha Lezzetli)
Malzemeler
1 kilo orta yağlı dana kıyma
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı yoğurt
1 orta boy soğan
2. 5 tatlı kaşığı tuz

31 Aralık 2016 Cumartesi

Kalamar Nasıl Yapılır?

Kalamar nasıl yapılır, nasıl pişirilir ve marine sosu ile ilgili sorularınızı, merak ettiklerinizi ve püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Kalamarı sadece restaurantlarda yiyen birisi bu balığı evde yapmaya karar verip balık markete gittiğinde ve ilk defa kalamarı çiğ olarak gördüğünde ilginç tepkiler verebilir. Kimisi “Hadi
Canım bu muymuş yediğimiz?” der kimisi yüzünü buruşturarak bakar, kimisi de sırf görüntüsüne aldanıp alıp pişirmekten vazgeçebilir. Görüntü sizi yanıltmasın. Çiğken mürekkep balığına benzeyen bu muhteşem lezzetin üstündeki renkler ince bir deriden ibarettir. Temizlenip yıkandıktan sonra geriye bembeyaz bir et kalır. (hoş şekli aynı kalır ya neyse 🙂 )
Veya yukarıdaki tepkileri göstermese bile nasıl yapılır, nasıl pişirilir, nasıl kızartılır, sos nasıl hazırlanır gibi aslında çok da pratik olan tarifleri bilmediği için evde yapmaktan vazgeçebilir.
Kalamar Nasıl Yapılır, Kalamar nasıl pişirilir
Kalamar Nasıl Yapılır
Balık marketlerden aldığınızda zaten sizin için temizleyip halka halka kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısı ile bazıları için ürkütücü görünümünden eser kalmaz. Pişirmeden bir