Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Mart 2016 Pazar

Zeytinyağlı Bakla - Zeytinyağlı Bakla Nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Bakla
Malzemeler;
500 gr taze bakla
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
½ su bardağı zeytinyağı

Paskalya Çöreği Tarifi

Malzemeler;Paskalya Çöreği
1 paket kuru maya
½ su bardağı ılık su
1 su bardağı şeker

26 Mart 2016 Cumartesi

Urfa Çömlek, Söğürmeli Kebap, Domates Tavası, Tepsi Kebabı, Çiğ Köfte

ÇİĞ KÖFTE


500 gr. çiğ köftelik kıyma
750 gr. esmer çiğ köftelik bulgur
1 soğan
3 diş sarımsak
250 gr. isot
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. yedibahar
maydanoz
yeşil soğan

22 Mart 2016 Salı

Patates Kroket

Patates Kroket ile ilgili görsel sonucu


Malzemeler;
3 adet patates – haşlanmış, rendelenmiş
1 adet yumurta sarısı
Tuz

Fava - Fava Tarifi

Fava arda ile ilgili görsel sonucu
Fava
Malzemeler;
500 gr kuru bakla
2 adet kuru soğan – kabaca doğranmış

İç Pilav

Malzemeler;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr tavuk ciğeri

Selanik Gevreği

Malzemeler;
5 yemek kaşığı terayağı – oda sıcaklığında
1 su bardağı şeker
2 yumurta