Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Aralık 2015 Perşembe

Zeytinli Açma Tarifi

Malzemeler;
600 gr un
250 ml su
Yarım su bardağı toz şeker – 75 gr
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tutam tuz
50 ml sıvıyağ
1 adet yumurta
100 gr tereyağı – eritilmiş
İçi için;
50 gr zeytin ezmesi

Çatal - Çatal Tarifi

Malzemeler;
125 gram tereyağı - eritilmiş
150 gram sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı şeker
2 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un – 500 gr
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı;
Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz ve sirkeyi bir kapta çırpın.
Mahlep, kabartma tozu ve unu ayrı bir kapta harmanlayın.

15 Aralık 2015 Salı

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Ekmeğin kimyası

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Ekmeğin kimyası: Image copyright Thinkstock Un, su ve mayayı bir araya getirdiğimizde büyüleyici bir süreç başlar ve ısıyla birlikte ekmek ortaya çıkar. Ek...

Yaşam ve İnsan için herşeyGenel Kültür, Bilgi Bankası

11 Aralık 2015 Cuma

Yaşamın Estetiği Dekorasyon - Dekor - Ev Dekorasyonu - Hobi Dünyası - El Sanatları: Mutfağınızın Güzelliği İçin Hem Ucuz Hem Kolay Öne...

Yaşamın Estetiği Dekorasyon - Dekor - Ev Dekorasyonu - Hobi Dünyası - El Sanatları: Mutfağınızın Güzelliği İçin Hem Ucuz Hem Kolay Öne...: Ucuz, hiç bu kadar güzel görünmemişti. İşte mutfağınızı ufak dokunuşlarla güzelleştirmenin 13 yolunu sizler için derledik. 1. ...

Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım* TasarımYaratıcı Hobiler, Maket Yapımı, Koleksiyonculuk, El Sanatları, El işleri, Antika

22 Kasım 2015 Pazar

Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi


Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeleri
½ su bardağı pirinç
1,5 su bardağı süt
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 parça damla sakızı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın, içerisine kırdığınız damla sakızını ve sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip yumuşayınca hazırladığınız

Türk Kahveli Ekler


Türk Kahveli Ekler
Türk Kahveli Ekler Malzemeleri

Ekler Hamuru için malzemeler
250 ml. su
110 gr. tereyağı
175 gr. un
Bir tutam tuz
5-6 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı demlenmiş Türk kahvesi

Pastacı kreması için malzemeler
500 ml. süt
1 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya
½ su bardağı demlenmiş Türk kahvesi

Üzeri için malzemeler
2 adet yumurta sarısı
1 avuç file badem
Hamur için
Su, tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın

Patlıcanlı Bulgur Pilavı


Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
3 adet patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Patlıcanları alacalı soyup minik küpler halinde doğrayın. Sıvı yağda kızartın ve kâğıt havlu üzerine çıkartın.
Pilav tenceresine biraz zeytinyağı ekleyin, ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı