Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Aralık 2015 Perşembe

Çatal - Çatal Tarifi

Malzemeler;
125 gram tereyağı - eritilmiş
150 gram sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı şeker
2 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un – 500 gr
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı;
Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz ve sirkeyi bir kapta çırpın.
Mahlep, kabartma tozu ve unu ayrı bir kapta harmanlayın. Ortasına havuz yapıp çırptığınız sıvı harcı ortasına dökün ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın rulo şekli verin, uçlarını birleştirip halka yapın. Hamurdan daha küçük bir parça alın ve rulo şeklini verip halkanın ortasına yerleştirin. Kenarlarını birleştirin. Geri kalan tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**