Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Aralık 2015 Perşembe

Islak Kek

Malzemeler;
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu
1 su bardağı kırık fındık
Sosu için;
2 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao


Hazırlanışı;
Keki için, şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip,
çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu ilave edip spatula ile karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp, fındıkları üzerine serpiştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Sosu için, tüm malzemeleri sos tenceresine ilave edip, karıştırın ardından ateşin üzerine alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kenara alıp soğutun.
Kekiniz fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip, dilimleyin. Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin. Ardından servis edin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**