Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

22 Ekim 2015 Perşembe

Evde Simit Tarifi

SİMİT TARİFİ

MALZEMELER

- 6 su bardağı un. 
- 1 paket kuru maya. 
- 1 bardak su. 
- 1,5 su bardağı süt. 
- 1 adet yumurta. 
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ. 
- yarım su bardağı pekmez. 
- 2 su bardağı kavrulmuş susam.
- 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 6 bardak un konur. Kuru maya ilave edilir. Sütü, sıvı yağı ve ılık suyu eklenir. Yumurtası kırılır ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. Nemli bezle örtülüp dinlendirilmeye bırakılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Elde yuvarlanarak uzun ince şeritler elde edilir. Oluşan şerit kendi etrafında çevrilerek 2 ucundan birleştirilip simit şekli verilir. Bu şekilde 5-10 dakika kadar tekrar mayalandırılır. Su ile

SEBZELİ BÖREK Tarifi

SEBZELİ BÖREK
MALZEMELER
    nurselin mutfagi 9 haziran cay saati
  • - 4 adet kabak. 
  • - 3 adet havuç. 
  • - 1 tutam dereotu. 
  • - 250 g kaşar peyniri. 
  • - 4 adet yumurta. 
  • - 1 su bardağı süt. 
  • - 2,5 su bardağı un. 
  • - 1 paket kabartma tozu. 
  • - 1 çay kaşığı tuz. 
  • - 1 çay kaşığı kuru nane. 
  • - sıvı yağ
HAZIRLANIŞI

Karışık Marmelat Tarifi

MALZEMELER

1 kilo karışık mevsim meyvesi
1 kilo şeker
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Meyveler doğranır ve rondodan geçirilir. Meyve püreleri tencereye alınır ve üzerine şeker ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Önce harlı ateşte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kısılarak kıvam alana kadar düşük ateşte pişirmeye devam edilir. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır ve soğuyunca kavanozlara koyulur.
marmelat tarifi

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Çay Saati Çatal Tarifi

ÇATAL

MALZEMELER:
4 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay bardağı sıvıyağ 
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 paket kabartma tozu 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu karıştırılır. Unu yavaş yavaş ilave edilerek kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, elle şerit halinde yuvarlanır. Ortadan ikiye bölünür ve iki şeritin uçları birbirine

Kıymalı Rulo Börek

KIYMALI RULO BÖREK

MALZEMELER
3 adet hazır yufka
300 gram dana kıyma 
2 adet kuru soğan 
10-12 adet sivri biber 
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber 
2 çay tuz
1 çay kaşığı su
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı süt 
1 adet yumurta 
3 yemek kaşığı yoğurt 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karbonat


Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve karbonat karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır. Soğanlar ve biberler doğranarak kıymaya eklenir. İçine kimyon, karabiber, tuz eklenir. Suyu da ilave edilerek karıştırılır. fırın tepsisi yağlanır. Bir yufka alınıp tepsiye kenarları dışarı taşacak

Ekmek Poğaça Tarifi

EKMEK POĞAÇA

MALZEMELER

1 su bardağı süt 
1 su bardağı su 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 paket kabartma tozu 
1 paket kuru maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
2 yemek kaşığı toz şeker 
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı

Yoğurma kabına ılık süt, ılık su , şeker, yağ, tuz, sıvı yağ, kabartma tozu alınarak karıştırılır. Ardından un kontrollü olarak azar azar ilave edilerek ekmek hamuru yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Kulak

Fincan Böreği Tarifi

FİNCAN BÖREĞİ

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un
2 adet yumurta 
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz 
İÇ HARCI İÇİN:
250 gram dana kıyma 
2 adet soğan 
4 adet sivri biber 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Biberler ince ince doğranır ve soğana eklenip kavrulur. Karabiberi ve tuzu eklenip ateşten alınıp ılımaya bırakılır. Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur. Hamur ikiye bölünür ve 1 mm kalınlığında eşit olarak açılır. Yemeklik doğranılan soğan sıvı yağ konularak tavada kavrulur. Hazırlanan iç harç açılan hamurlardan birinin üzerine aralıklı olarak birer kaşık