Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

28 Ocak 2015 Çarşamba

Ramazan Tarifleri: Mahlepli Kandil Simidi




Malzemeler: 

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Ramazan Tarifleri : Çiğ Börek (Çibörek)


çiğ börek
Çiğ Börek Malzemeleri
3 bardak un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Aldığı kadar su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 

Ramazan Tarifleri : Tahinli Çörek


tahinli çörek
Tahinli Çörek Malzemeleri
3 bardak un
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
50 gr. tereyağı
1 paket kuru maya

Ramazan Tarifleri : Karadeniz Pidesi (Kıymalı / Peynirli)


karadeniz pidesi peynirli
Karadeniz Pidesi Hamur İçin Malzemeler
2,5 bardak su (450 ml)
750 gr. un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz

Ramazan Tarifleri : Sarıyer Böreği Ramazan Tarifleri : Sarıyer Böreği



sarıyer böreği
Sarıyer Böreği Malzemeleri
Baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yumurta
4-5 bardak süt
1 tutam tuz

İç Harcı için Malzemeler

Pırasalı Börek


pırasalı börek
Pırasalı Börek Malzemeler ( 6-8 kişilik )
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından bir parmak fazla su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Mayalı Tam Buğday Ekmeği


tam buğday ekmeği
Ön mayalı – Tam Buğday Ekmeği ( 4-6 kişilik / 3 saat )

Ön maya için Malzemeler
145 gr. tam buğday unu
1 çay kaşığı kuru maya
145 gr. ılık su

Hamur için Malzemeler
435 gr. tam buğday unu
2 çay kaşığı kuru maya