Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

28 Ocak 2015 Çarşamba

Ramazan Tarifleri : Sarıyer Böreği Ramazan Tarifleri : Sarıyer Böreği



sarıyer böreği
Sarıyer Böreği Malzemeleri
Baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yumurta
4-5 bardak süt
1 tutam tuz

İç Harcı için Malzemeler

Pırasalı Börek


pırasalı börek
Pırasalı Börek Malzemeler ( 6-8 kişilik )
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından bir parmak fazla su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Mayalı Tam Buğday Ekmeği


tam buğday ekmeği
Ön mayalı – Tam Buğday Ekmeği ( 4-6 kişilik / 3 saat )

Ön maya için Malzemeler
145 gr. tam buğday unu
1 çay kaşığı kuru maya
145 gr. ılık su

Hamur için Malzemeler
435 gr. tam buğday unu
2 çay kaşığı kuru maya

Pırasalı Mısır Unlu Börek – Karmaca



pırasalı mısır unlu börek karmaca
Pırasalı Mısır Unlu Börek – Karmaca Malzemeleri
4 adet iri pırasa – ince kıyılmış
3 adet yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı süt
150 gr beyaz peynir

Peynirli Otlu Lokmalar


Peynirli Otlu Lokmalar
Peynirli Otlu Lokmalar Malzemeleri
500 gr. mayalanmış ekmek hamuru
100 gr. az tuzlu keçi peyniri – çok sert olmasın

Peynirli Mini Pideler


Peynirli Mini Pideler
Peynirli Mini Pideler Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı çörekotu

Lahmacun tarifi - Lahmacun nasıl yapılır


Lahmacun

Lahmacun
Lahmacun Malzemeleri ( 4 kişilik )
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan