Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

28 Ocak 2015 Çarşamba

Pırasalı Mısır Unlu Börek – Karmaca



pırasalı mısır unlu börek karmaca
Pırasalı Mısır Unlu Börek – Karmaca Malzemeleri
4 adet iri pırasa – ince kıyılmış
3 adet yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı süt
150 gr beyaz peynir

Peynirli Otlu Lokmalar


Peynirli Otlu Lokmalar
Peynirli Otlu Lokmalar Malzemeleri
500 gr. mayalanmış ekmek hamuru
100 gr. az tuzlu keçi peyniri – çok sert olmasın

Peynirli Mini Pideler


Peynirli Mini Pideler
Peynirli Mini Pideler Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı çörekotu

Lahmacun tarifi - Lahmacun nasıl yapılır


Lahmacun

Lahmacun
Lahmacun Malzemeleri ( 4 kişilik )
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan

Uygulamalı El Emeği (Artisan) Ekmek yapımı



Adım Adım Uygulamalı El Emeği (Artisan) Ekmek yapımında Üç Tip ekmek uygulaması yapılacaktır:

Bunlar sırasıyla:


Kıtır Kabuklu Ekşi Mayalı Somun Ekmekleri



Yumuşak Kabuklu Ekşi Mayalı Köy Ekmeği


Kıtır Kabuklu Ekşi Mayalı Köy Ekmeği


Her üç uygulamada yer alan ekmeklerde Un, su, tuz, ekşi maya ve başlayanlar için süre bakımından yardımcı olması amacıyla İnstant Maya kullanılmıştır.

Ekşi Mayası olmayan Ekmek Dostları için ekşi maya olarak bire bir kullanılabilecek Ön Maya tarifi verilecektir.

Öncelikle bilinmesi gereken; evde ekmek yapmanın zor tarafı olmadığıdır. Sadece konuya yabancı olmaktan kaynaklanan ve bir kaç uygulama sonrası ortadan kalkacak bir "acemilik" söz konusudur ki, bu da doğaldır. Aşağıda anlatılan kısımlar dikkatle uygulandığında ve video görüntüleri incelendiğinde aynı ekmeklerin yapılmaması için bir sebep yoktur.

Eşinizi, çocuklarınızı ve sevdiklerinizi böylesi lezzetlerle tanıştırmak ve unutulmazları yeniden yaşamak için doğrusu bu ödenmesi gereken çok küçük bir bedeldir.

mayalı hamur nasıl yapılır


Hamur_nasil_yapilir1
Mutfaklarımızda hazırladığımız hamurlar, kullanım amaçlarına göre çok çeşitlidir. Hamur yoğururken kullandığımız katkı malzeme, sertlik derecesi ve hamuru olgunlaştırmak için seçilen yöntem hazırlanan hamura özellik verir. Normal ekmek, ramazan pidesi, köy ekmeği, börek, kek, lokma, milföy, mantı, kurabiye, bisküvi, krep ve daha sayamadığım onlarca çeşit hamur işleri için kullanılan hamur, farklı malzeme ve yöntemlerle hazırlanır. Kendim burada mayalı hamuru anlatmaya çalışacağım. Bu hamur mutfaklarımızda genel maksat için kullanıma uygundur.
Un, su, maya ve tuz bir araya getirilmiş
Hamur_nasil_yapilir2
Mayalı Hamur:
Bu hamur için kullanılan malzemeler un, su, maya ve tuz’dur. Bu malzemelerin her biri belirli oranda

“Evde” Ekmek Nasıl Yapılır?


Ekmeğinizi evde yapmak istemez misiniz?
Bence istersiniz!
Bir kez hamur yoğurmayı denedikten, onun mayalanıp kabarmasını gördükten, fırından çıkmış taze ekmek kokusunu içinize çekip sevdiklerinizle paylaştıktan sonra hem de hep istersiniz, isteyeceksiniz.
İnanın hiç zor değil evde ekmek yapımı. Onca gramlı, ince ölçekli kekler, pasta tarifleriyle karşılaştırırsanız üstelik, çok kolay. Sadece bir kez deneyin, yeterli.
Bilir misiniz, bir İspanyol sözü “ekmek, tüm acılara iyi gelir” der. Bence sadece bu söz için bile denemeye değer. Yıllar önce ekmek yapmaya ben de böyle başlamıştım.
evde_kolay_ekmek_yapımı_1
O zamanlar ekmek mayalarken bir şeyler ters giderse paniğe uğrardım.Sanki ekmek bir an önce pişerse mayalanması sırasında atladığım her ne ise o yoluna girecekmiş gibi ekmeği hemen pişirmeye kalkardım. Sonra sabretmeyi, mayanın çalışmasına izin vermeyi, doğal akışa bırakmayı, hata yapmışsam ekleye çıkara düzeltmeyi öğrendim. Kısacası olmadı bu deyip kuşlara yem yaptığım  ekmek olmuyor artık.