Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Girit mantısı nasıl pişirilir ?



 Sarılmış olan mantılar, kızgın yağda pembeleşinceye kadar pişirilir.

Kızaran
mantılar tabağa konur. Tabağa konduktan sonra yaklaşık 4-5 dakika kemik
suyunda haşlanır. Kemik suyu yoksa tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.

 Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Girit mantısı nasıl sarılır ?



 Hazırlanan Girit mantısını sarmak için, bir yufka altıya bölünür ve
üçgen şekilde kesilir. Kesilen üçgen yufka parçalarının içerisine,
hazırlanan iç konulur ve sigara böreği tarzında sarılır. En son aşamada
yumurta beyazı sürüp kapatırız.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Girit mantısı yapmak için iç nasıl hazırlanır ?



 Girit Mantısı Yemek Tarifi

 İlk aşamada soğanlar küçük küçük doğranır. Bir çorba kaşığı zeytinyağı
tencereye atılır. Hafif kızdıktan sonra tencereye soğanlar atılır.
Soğanlar bir süre kavrulduktan sonra kıyma eklenir.

Girit mantısı yapımı diğer mantılardan biraz farklıdır. Mantı hamurundan değil yufkadan yapılır.

Kıymayı
bir süre pişirdikten sonra havucu da kıymanın içerisine eklenir.
Ardından rendelenmiş patates tencereye konur. Pişmeye hazır hale
geldiğinde içerisine baharatlar eklenir ve ardından karıştırılır.

27 Mayıs 2014 Salı

TURKİYE SAĞLIK VE ALTERNATİF SAĞLIK FORUMU: Sağlıklı ve hızlı kilo vermek için..

TURKİYE SAĞLIK VE ALTERNATİF SAĞLIK FORUMU: Sağlıklı ve hızlı kilo vermek için..: Hızlı ve sağlıklı bir şekilde bu yağlarımı yakmam mı gerekiyor diyorsunuz? Tavsiyelerimize kulak verin… Çok hızlı bir şekilde forma girme...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon

Sirkenizi evde yapın ( Ev yapımı sirke)


indir (2)Eski zamanlarda tıbbi bir ürün olarak kullanılan sirke, özellikleri ile şaşırtıyor. Modern tıpta dahi kendine özel bir yer edinen sirkenin şifasından en üst seviyede yararlanmak için, sirkenin ev yapımı olmasına dikkat edin.  Tüm meyvelerden sirke yapmak mümkündür.  Ancak keskin bir sirke elde etmek için, mayalanacak sirkenin içine bir kaşık bal kullanmalısınız.  Ayrıca sirke yaparken plastik kap kullanmamaya dikkat edin. Zira plastik kaplarda kansere sebep olan bazı kimyasallar bulunmaktadır.
Sirkenin faydaları:
Faydaları saymakla bitmeyen sirke; Sindirime yardım eder, kansızlığa iyi gelir, ateşi düşürür, sinirleri rahatlatır, kan dolaşımını düzenler. Ayrıca yıkadıktan  sonra saçlara uygulanan sirke saçlara canlılık

2 Mart 2014 Pazar

Ekmek Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları


Ekmek Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları
  • Aldığınız mayaların üretim tarihini muhakkak kontrol edin ve üretim tarihi yakın olanları tercih edin.
  • Yaş mayalar alırken paketi şişkin olanları kesinlikle tercih etmeyin. Çünkü yaş maya sıcakla birlikte aktifleşir ve kabarmaya başlar.
  • Yaş mayanın kokusu çok keskin ve ekşi ise kullanmayın.
  • Ekmekleri keserken ufalanmaması için bıçağı kaynar suyun içinde biraz bekletin.

Diyet Tarifler İle İlgili Püf Noktaları


Diyet Tarifler İle İlgili Püf Noktaları
  • Sandviçlerinizde mayonez yerine hardal kullanın.
  • Salatalarınıza zeytin, ceviz gibi sağlıklı yağlar içeren yiyecekler koyun.