Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

24 Aralık 2011 Cumartesi

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Güneydoğu'ya özgü beslenme böbrek taşına neden olu...

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Güneydoğu'ya özgü beslenme böbrek taşına neden olu...: Böbrek taşının en yoğun görüldüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yöreye özgü beslenme şeklinin taş oluşumunu artırdığı belirtiliyor. Dünya...

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

17 Aralık 2011 Cumartesi

Anneanne yemekleri yiyin

''Anneanne yemekleri yiyin"

Hacettepe Üniversitesi Prevantif Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Çelik, kanserden korunmada beslenmenin önemine vurgu yaparken, halka, televizyondan duyduklarını değil, anneannelerinden duyduklarını yemelerini önerdi. Tarhana çorbasına dikkat çeken Çelik'in önerdiği besinler arasında meyve, sebze, lifler, tahıllar var.
Prof. Dr. İsmail Çelik, 5. Prevantif Onkoloji Sempozyumunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Çelik, kanserden korunmada beslenmenin önemine ilişkin bilgi verirken, Anadolu kültüründeki yemek anlayışına sahip çıkılmasını istedi ve özellikle annelerin vazgeçilmezi ''tarhana çorbasının'' faydalarına dikkati çekti.
Prof. Dr. Çelik, şu görüşleri dile getirdi:
''Televizyondan duyduklarına değil, ananelerinden duyduklarını yemelerini önereceğim. Köyümüzdeki, bize öğretilenleri yerlerse kanserden korunurlar. Meyve, sebze, lifler, tahıllar. Köylerde çok ciddi et yenmezdi. Her gün her gün etler, pideler restoran kültürüdür. Her gün et mi yenir, bir kere o kadar zengin değildi Türk halkı. Et az yenecek, meyve sebze çok yenecek, tahıldan da biraz fazla."

"Tarhana çorbasının içeriğine bir bakın..."

Kilo kontrolünün önemine işaret eden Çelik, ''Şişman olmayacaksınız, şişmanlıktan kaçınacaksınız. Bakanlığın çalışması var, şişmanlığın sebebi ne olursa olsun kanser riski yaratıyor diye. O diyeti, bu diyeti değil, şişmanlığın sebebi zeytinyağı da olabilir, fındık, fıstık da olabilir. İnsan her gün

2 Aralık 2011 Cuma

Vakumda Pişirme - Vakumda Yemek Pişirme - Vakumda Yemek Nasıl Pişirilir?

Vakumda Pişirme - Vakumda Yemek Pişirme - Vakumda Yemek Nasıl Pişirilir?

Vakumda pişirme (Sous Vide), yiyeceklerin vakumlama yoluyla havası tamamiyle alınmış naylon torbalar içinde düşük ısıda (60 C°) uzun sürede pişirme yöntemidir.
İlk olarak 1970 yılında Fransa'da Georges Pralus tarafından kullanılmıştır. Bu yöntemle pişirilen yiyeceklerin hiç su ve yağ kaybı olmadığından lezzetleri mükemmel olmaktadır. Ancak pişirme

16 Kasım 2011 Çarşamba

Tavuk Göğsü Dolması



Mantar seçerken sert ve sağlam yapılı olmalarına dikkat edin

Malzemeler 4 Kişilik

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 kök ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 10 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz


Tarif

40 Dakika

10 Kasım 2011 Perşembe

Tiramisu - Tiramisu tarifi

 Tiramisu - Tiramisu tarifi



Malzemeler :

300 gr kedidili bisküvi
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 adet yumurta akı
1 fincan kahve
kakao






Tarif :
3 yumurta sarısı ve şeker bir kapta çırpılır.
Yavaş yavaş süt ilave edilir.
Malzemeler iyice karışınca tencereye alınıp kısık ateşte pişirilir.
Pişirme işlemi sırasında sürekli karıştırmaya hatta mikserle çırpmaya devam edilmeli çünkü kremanın dibi tutabilir.
Krema bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya labne, vanilya ve çırpılıp kar haline getirilmiş yumurta akı eklenir ve mikserle 5 dakika daha çırpılır.
Hazırladığımız bir fincan nescafe ile kedi dilleri tek tek ıslatılıp dikdörtgen bir kabın dibine yerleştirilir.
1. kat tamamlandığında, üzerine kremanın yarısı sürülür.
İkinci katın üzeri kalan krema ile kaplanır ve tatlı buzdolabında en az 10 saat donmaya bırakılır.
Servis yapılacağı zaman üzeri kakao ile süslenir.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

7 Kasım 2011 Pazartesi

Kalkan Fileto Tarifi

Malzemeler
750 gr. kalkan balığı filetosu
15-20 adet taze mantar
2 adet taze soğan
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
3 adet domates

Yufkalı Çipura Tarifi

Malzemeler
1 adet çipura (fileto edilmiş)
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 adet haşlanmış havuç