Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

7 Kasım 2011 Pazartesi

Kalkan Fileto Tarifi

Malzemeler
750 gr. kalkan balığı filetosu
15-20 adet taze mantar
2 adet taze soğan
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
3 adet domates
2 çorba kaşığı un
200 gr. ıspanak yaprağı
Tuz – Karabiber 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin: 2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı krema
Tuz

Kalkan Fileto Tarifi
Kalkan balığı 2 parmak eninde parçalara ayrılır. Tuz, karabiber serpip biraz unlanır. Teflon bir tavada sıvı yağ ile kızartılır. Mantar, taze soğan, doğranmış biberler aynı tavada sotelenir. Domatesler ilave edilip haşlanıp doğranmış ıspanak yaprakları eklenir. Sotelenip iyice suyunu çektirip bir kenarda bekletilir. Diğer yanda sıvı yağ un ile kavrulur. Krema eklenip tuzu atılır. Balıkların üzerine servis tabağında dökülür. Hazır*lanan garnitür ile kenarları süslenip servis yapılır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı