Hellim Peyniri
Hellim Kıbrıs'a özgü, sık dokulu, sarımsı beyaz renkte taze bir peynirdir. Genelde yağsız tavada kızartıldıktan sonra yenir. Hellim Kıbrıs'a has bir peynir türüdür. KKTC'nin önemli bir ihraç kalemi olan bu peynir, Kıbrıslı Rum'lar tarafından hallumi adı ile anılır. Son yıllarda Türkiye'de de yapılmaya başlanmıştır. Orta sertlikte, hafif uzayan, tuzluca bir peynir olan hellimin tavası çok güzel olur. Yaklaşık 250 gramlık topaklar halinde hazırlanır ya da dikörtgen kalıplarda bol tuzla salamuralanır. Bu nedenle uzun ömürlü bir peynirdir. Kıbrıslılar bu ürünleri İstanbul'a ihraç etmekte veya peynir markalarıyla satmaktadır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
27 Nisan 2011 Çarşamba
Hellim Peyniri - Hellim Peyniri Hakkında
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
hellim,
hellim peyniri,
peyniri
Maraş Dondurması Tarifi - Maraş Dondurması Basit Yapılışı
Evde basitçe bir Kahramanmaraş dondurması yapımı)
Malzemeler
1 kg pastörize süt
250 gr şeker
3 gr (1 tatlı kaşığı ) saf salep
1 paket vanilya
Malzemeler
1 kg pastörize süt
250 gr şeker
3 gr (1 tatlı kaşığı ) saf salep
1 paket vanilya
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
basitçe,
dondurması,
maraş,
maraş dondurması
McDonalds Yemekleri Tarifleri
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Av Yemekleri,
download,
İndir,
mcdonalds,
tarifleri,
yemek kitabı
Yemek Tarifi Kitabı / 3000 Yemek Tarifi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
3000,
yemek tarifi,
Yemek Tarifi Kitabı
Tosttaki Peynirin Uzaması
Tosttaki Peynirin Uzaması
İnsanlar ekmeği fırında pişirmeye başladıklarından beri tost yemeye de başladılar. Ancak o zamanlar ekmeğin tekrar ısıtılmasının nedeni değişikti. Amaç ekmeğin tadını değiştirmek değil daha uzun süre muhafaza edebilmekti.
İnsanlar ekmeği fırında pişirmeye başladıklarından beri tost yemeye de başladılar. Ancak o zamanlar ekmeğin tekrar ısıtılmasının nedeni değişikti. Amaç ekmeğin tadını değiştirmek değil daha uzun süre muhafaza edebilmekti.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
tost
Yemek Tarifi Kitabı İndir Download
3000 Yemek Tarifi
İNDİR
veya
3000 Adet Yemek Tarifi Download Rapidshare Megaupload Hotfile - DownTR
3000 adet yemek tarifi içeren elektronik dergi.
Boyut: 3,92 MB
Boyut: 3,92 MB
İNDİR
veya
3000 Adet Yemek Tarifi Download Rapidshare Megaupload Hotfile - DownTR
Adıghe Hoy / Çerkes Peyniri
Adıghe Hoy / Çerkes Peyniri
İçindekiler
Peynir Suyu: 2 SB
Tuz: Yeteri kadar
İçindekiler
Peynir Suyu: 2 SB
Tuz: Yeteri kadar
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
adıghe hoy,
çerkes peyniri,
çerkez peyniri
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)