Ebru Şallı’dan Nefis Bir Lezzet:Mısırlı Pilav
(4 kişilik) Hazırlama süresi:10 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
Bir su bardağı pirinci teflon tavada mısır özü yağıyla çok az kavurun. Sonra 1.5 su bardağı sıcak suyu ilave edin, tuzunu koyun. Biraz karıştırıp kısık ateşte tencerenin kapağını kapatın. Pirinç kendini
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
21 Ağustos 2011 Pazar
Ebru Şallı’dan Nefis Bir Lezzet : Mısırlı Pilav
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
akşam yemeği,
akşama ne pişirsem,
ebru şallı
17 Ağustos 2011 Çarşamba
Yemeklik Endemik Bitkiler
Yemeklik Endemik Bitkiler Orkide :
Ülkemizde endemik orkide çeşitleri vardır. Bunlardan sahlep yapılabilmekte, K. Maraş ilinde ise dondurmalara katılmaktadır. Maraş Dondurmasının meşhur olmasının kaynağında orkidelerden elde edilen sahlep önemli rol oynamaktadır. Nitekim bu ilimizde endemik olarak Cephalanthera kotschyana, Dactylorhiza Osmanica (Osmaniye orkidesi) orkideleri yetişmektedir.
Ülkemizde endemik orkide çeşitleri vardır. Bunlardan sahlep yapılabilmekte, K. Maraş ilinde ise dondurmalara katılmaktadır. Maraş Dondurmasının meşhur olmasının kaynağında orkidelerden elde edilen sahlep önemli rol oynamaktadır. Nitekim bu ilimizde endemik olarak Cephalanthera kotschyana, Dactylorhiza Osmanica (Osmaniye orkidesi) orkideleri yetişmektedir.
Kremalı Mantarlı Makarna
Mantarların kararmaması için pişirmeden önce bir süre limonlu suda bekletin.
Malzemeler 4 Kişilik
- 1 paket makarna
- 250 gr mantar
Tavuk Göğsü Dolması
Mantar seçerken sert ve sağlam yapılı olmalarına dikkat edin
Malzemeler 4 Kişilik
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 kök ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
Profiterol Tarifi
Profiterol
Profiterollerin lezzetinin daha da artması için servis yapmadan önce mutlaka buzdolabında bekletin.
Malzemeler 6 Kişilik
Profiterollerin lezzetinin daha da artması için servis yapmadan önce mutlaka buzdolabında bekletin.
Malzemeler 6 Kişilik
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Profiterol
Bezelyeli Pilav Tarifi
Bezelyeli Pilav
Pilav pişirirken lapa olmaması için çok fazla karıştırmayın.
Malzemeler 4 Kişilik
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)