Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

21 Nisan 2011 Perşembe

Yemek adabında ilginç alışkanlıklar

Yemek adabında ilginç alışkanlıklar

Dünyanın çeşitli bölgelerinde yemek alışkanlıkları ve yemeklerle yapılan ilginç tasarımlar





15 Nisan 2011 Cuma

Meyveli İçecek

Malzeme: (1 kişilik)
Meyveli içecek çay ve kahve yetine geçecek lezzetli bir alternatiftir.
• 50 gr. taze meyve, çilek, ahududu gibi veya 1 adet muz
• 150 gr. yağsız yoğurt
• 1 tatlı kaşığı bal
• 150 gr. soğuk yağsız süt

Hazırlama:
Tüm malzemeleri bir miksere koyarak iyice karıştırın. Uzun bir bardağa döküp hemen servis edin.

Otlu Sarmısaklı Ekmek

Malzeme: (8 kişilik)
• 100 gr. margarin veya tereyağı
• 2-3 diş sarmısak, ezilmiş
• 2 çorba kaşığı taze doğranmış maydanoz
• 2 çorba kaşığı taze frenksoğanı
• 1 adet uzun Fransız ekmeği

Hazırlama:
Erimiş margarin veya tereyağını sarmısak ve odarla ka*rıştırın. Fransız ekmeğini 2,5 cm. genişliğinde dilimleyin. Dilimleri tam olarak kesmemeye özen gösterin. Her bir aralığa sarmısaklı yağı sürün. Ekmeği folyo kağıdıyla sarın ve önceden 200° (gazlı fırınlarda 6) ısıttığınız fırında 20—25 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Küçük ekmekler

Malzeme: (12 adet)
Küçük ekmekler yapılması pratik ve kolaydır. Üzerleri*ne biraz krem peynir sürülerek ılık servis edildiğinde çok lezzetlidirler.
• 450 gr. un
• 1 tutam tuz
• 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 100 gr. margarin
• 1 bardak yarım yağlı süt

Hazırlama:
Fırını önceden 220°’de (gazlı fırınlarda 7) ısıtin. Unu, tuzu ve kabartma tozunu bir kaba dökün. Parmak uçları*nızla margarini ezerek una ilave edin ve ekmek kırıntısını andırana kadar karıştırın. Sütü ekleyip düzgün bir hamur haline getirin. Hamuru unlu bir alana yayın ve 12 adet yu*varlağa bölün. Pişirme kâğıdının üzerine yerleştirin. Önce*den ısıtılmış fırında iyice kabarıp pembeleşinceye kadar 8— 10 dakika pişirin.

Peynirli Ispanaklı Üçgen Börekler

Malzeme: (24 adet)
• 500 gr. ıspanak, yıkanmış, doğranmış
• 200 gr. a2 yağlı taze kaşar peyniri
• 1 diş sarımsak, ezilmiş
• Va tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
• Vı limon kabuğu rendesi
• Tuz ve taze çekilmiş karabiber
• 6 adet yufka
• 50 gr. margarin, eritilmiş

Hazırlama:
Ispanakları arada bir karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tel süzgeçte bastırarak suyunu tam olarak akıtın ve soğumaya bırakın. Peyniri, sarımsağı, hindistancevizi ren*desini ve limon kabuğu rendesini bir kâseye koyun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ispanağı ilave ederek iyice karıştı*rın. Bu sürede yufkaları nemli bir mutfak bezinin alünda tutun. Her bir yufkayı erittiğiniz yağla fırçalayın ve üçer santimlik şeritler halinde kesin. Ucuna bir kaşık dolusu peynirli karışımı koyun. Şeridi üçgen şeklinde katlayın. Tüm yufkaları sardığınızda hafif yağlı fırın tepsisinin üze*rine dizin. Bir fırçayla yağın kalanını üstlerine sürün. Ön*ceden 200° (gazlı fırınlarda 6) ısıttığınız fırına yerleştirin ve pembeleşene kadar 8—10 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Yulaflı Çörekler

Malzeme 12 adet)
Bu çörekler, üzerlerine yağsız krem peynir sürüldüğün*de çok lezzetlidirler.
• 350 gr. yulaf unu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tutam kabartma tozu
• 3 çorba kaşığı margarin
• 150 mi. kaynar su

Hazırlama:

Fırını önceden 150°’de (gazlı fırınlarda 2) ısiün. Yulaf ununu, tuz ve kabartma tozunu bir kaba koyun. Margarini başka bir kaba koyup üzerine kaynar suyu dökün. Marga*rin eriyene kadar karıştırın. Yulaf ununu ilave edip hamur haline getirin. Unlanmış bir alanda hamuru yoğurun. 25 cm.lik yuvarlaklara bölün. Her yuvarlağı sekiz eşit parçaya ayırıp pişirme kâğıdının üzerine yerleştirin. Önceden ısı*tılmış fırında 1 saat pişirin ve soğumaya bırakın.

Kuru Üzüm ve Tarçınlı Çörek

Malzeme 6 adet)
• 75 gr. margarin
• 1 adet küçük yumurta
• Vz bardak yağsız süt
• 150 gr. un
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 tutam tuz
• 75 gr. kuru üzüm

Hazırlama:
Fırını önceden 190°’de (gazlı fırınlarda 5) ısıtın. Altı a-det küçük çörek kabını veya kâğıdını hafifçe yağlayın. Margarini, yumurtayı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. U-nu, kabartma tozunu, tarçını ve tuzu kaba ilave edin. Kuru üzümleri de kaüp iyice karıştırın. Karışımı altı küçük pi*şirme kabına bölün çörekler iyice kabarana kadar 20 daki*ka pişirin. Soğumaya bırakın.