Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Hiç Pırasa Yemeyenlerin Bayıldığı Börek / Oktay Usta

Pırasalı Börek / Oktay Usta

 
PIRASALI BÖREKsakaryadan birsen kulaçın tarifi ile )
1 çorba k. yaş maya
1 çorba k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
2 su b. ılık su
alabildiği kadar un
150 gr margarin
iç harcı için:
yarım kg pırasa
1 tutam maydanoz
250 gr kıyma
sıvıyağ,tuz,karabiber
üzeri için:
sıvıyağ
1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesinin içine ılık suyu ve mayayı alıp eritin. Üzerine alabildiği kadar un,su ve tuz
ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirip ikiye
bölün. Açabildiğiniz kadar açıp margarinin yarısını içine sürün. Margarin eritilmeden oda ısında
olacak. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Hamurları kıvırarak iki rulo yapın. Rulonun iki ucunu
çevire çevire döndürerek burgu yapın ve kol böreği gibi sarıp bir tabağa alın. Hazırladığınız iki

Milfoy Lokmalari Tarifi, Malzemeleri Ve Yapılışı

Milfoy Lokmalari Tarifi, Malzemeleri Ve Yapılışı



Malzemeler:
2 çorba kasigi sivi yag
1 adet sogan
1 adet domates
250 gr. kusbasi et
4 adet milföy
1 adet yumurta sarisi
Tuz, karabiber

Adana Makarnası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Adana Makarnası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

MALZEMELER
1 paket kesme makarna
3 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Acı Soslu Makarna Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Acı Soslu Makarna Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

MALZEMELER
1 paket makarna
4 diş sarımsak
2 acı sivribiber
2 acı kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
2 su bardağı su
Tuz

YAPILIŞI
Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üç kaşık sıvıyağ ekleyip harmanlayın.

Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

Abant Kebaplı Makarna Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Abant Kebaplı Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 paket Yüksük Makarna,
300 gr yağsız tek parça kuzu eti,
200 gr süzme yoğurt,
100 gr tereyağı,
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber,
1/2 çay kaşığı karabiber

Yörük Mantısı Yemeği, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Yörük Mantısı Yemeği, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

MALZEMELER

1/2 kg dana kıyma
125 gr margarin
1 baş soğan
5 adet yufka
2 kg yoğurt
sarmısak
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Soğanı rendeleyin, kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün, harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın.

Hengel - Hengel Tarifi

Hengel Tarifi

Buğday unundan hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir, yufka şeklinde ince olarak açılır ve kareler şeklinde kesilir. Kaynar suda haşlandıktan sonra süzülür ve bir tepsiye çekilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt veya hengel sosu dediğimiz yöremize has kurut isimli bir malzeme ezilerek dökülür yine içinde küçük soğan parçacıkları kavrulmuş tereyağı dökülerek servis yapılır. Bekletilmeden ve soğutulmadan yenmesi gerekir.