Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
16 Mart 2011 Çarşamba
Körili Pirinç Pilavı - Körili Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeler:
500 ml tavuk suyu
1 soğan
200 gr pirinç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr tavuk göğsü, tuz
1 demet taze soğan, karabiber
250 gr çekirdeksiz siyah zeytin
1 çorba kaşığı köri, 125 gr süt kreması
Tarif:
Tavuk suyunu ısıtın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. 1 çorba kaşığı yağı tencerede kızdırıp soğan ve pirinci içinde 3 dakika kadar kavurun. Karışıma tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Bu arada taze soğanı ayıklayıp ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinleri ikiye bölün.
Tavuk göğsünü küpler halinde doğrayın. Kalan yağı bir tavada kızdırıp eti kavurun. Soğanın yarısını ekleyip kavurmaya devam edin.
Etin üzerine köri serpip kavurmaya devam edin. Süt kremasını ilave edip karışımı kaynatın. Zeytin ve kalan soğanı ekleyin.
Pirinç pilavını körili karışıma ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Tabaklara alıp üzerine soğan halkaları serptikten sonra servis yapın.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
aşçı,
balık,
beslenme,
börekler,
çorbalar,
diyet,
et yemekleri,
gıda,
hamur,
kadın,
lahmacun,
mezeler,
mide,
mutfak,
oktay usta,
pirinç pilavı,
sebzeler,
soslar,
tarifi
Çikolata Yapımı - Çikolata Nasıl Yapılır
Çikolata Yapımı - Çikolata Nasıl Yapılır
Önce Kısa Bir "Çikolata Tarihi"...
Çikolatanın bilinen en eski geçmişi Aztek-Meksika uygarlığına dayanmaktadır...Azteklerin "çokolat" adını verdikleri içinde kakao taneleri,bal ve vanilya olan bir içecekleri olduğu bilinir.
"Çokolat" hakkında:"Tanrıların Gıdası"...
Meksika'yı keşfi sırasında Cortez, Aztek Kızılderilileri'nin kakao tohumlarıyla, 'sıcak içecek' anlamına gelen "chocolatl" adlı bir içecek hazırlayıp içtiklerini gözlemledi. 1519 yılında, günde 50 porsiyon chocolatl içtiği rivayet edilen İmparator Montezuma, İspanyol konuklarına altın kadehler içinde bu içecekten sundu. Chocolatl'a, tanrılara sunulan bir yiyecek muamelesi yapıyordu İmparator.
Bütün saygın rolüne karşın İmparator'un verdiği chocolatl hayli tatsızdı. Cortez ve arkadaşları şekerlendirmek suretiyle damak tadlarına daha uygun bir hale getirdiler chocolatl'ı.
İspanya'ya qötürülen içecek yaygın kabul gördü. İnsanlar tarçın ve vanilya gibi bir çok yeni madde ekleyerek içeceği hayli değiştirdiler. Sonunda biri çıktı ve sıcak içilmesi durumunda daha da lezzetli olacağını keşfetti.
Bu haliyle içecek, İspanyol aristokrat sınıfı arasında sıkı hayranlar kazandı. İspanya, denizaşırı kolonilerinde kakao tarımını yaygınlaştırmaya girişti. Bu da ülke için oldukça kârlı bir işe dönüştü. İspanya yaklaşık bir asır süresince Avrupa'dan bu işin nasıl yapıldığını büyük bir başarıyla saklamayı da başardı ayrıca.
Fakat asıl çikolata tarihi,Kolomb'un kakao tanelerini İspanya'ya getirmesiyle başlar.
Kristof Kolomb,bu çikolata taneleri ilk gördüğünde bunları Azteklerin parası zannediyor ve niçin kullanıldığını anlamıyor,daha sonraki seferlerde İspanya'ya getiriliyor.
Çikolataya gelince...
İspanyollar kakao'yu şekerlerler ve bu da zamanla Avrupa genelinde yayılır.
Çikolata Avrupa'ya Yayılıyor...
Kakao üretimi işini yürüten İspanyol din adamları sonunda sırrı açıkladılar. Bu aşamadan sonra, bu, sağlık açısından da yararlı besinin Avrupa'ya yayılması çok fazla sürmeyecekti. 1657'de İngiltere'de sadece çikolata servisi yapan yerler açıldı.
Ardından üretime makinalar girdi. Seri üretimde hız, kakao tohumlarının öğütülmesinde buharlı makinaların kullanılmaya başlamasıyla büyük bir ivme kazandı. 1730'lara gelindiğinde seri üretime geçildi ve çikolata pahalı bir besin olmaktan çıkıp herkesin mali gücünün yetebileceği bir lezzet haline geldi.
1828'de, kakao presi hem fiyatların iyice gerilemesini hem de -kakao yağının içecekten ayrılmasını temin ettiğinden- lezzetin artmasını sağladı.
1847'de bir İngiliz firması çikolatayı yiyecek olarak piyasaya sürdü. 1876'da da İsviçre'de Daniel Peter çikolataya süt katmanın bir yolunu bularak bugünkü sütlü çikolataya babalık etti.
Çikolata Amerika'ya Geliyor!...
Önce Kısa Bir "Çikolata Tarihi"...
Çikolatanın bilinen en eski geçmişi Aztek-Meksika uygarlığına dayanmaktadır...Azteklerin "çokolat" adını verdikleri içinde kakao taneleri,bal ve vanilya olan bir içecekleri olduğu bilinir.
"Çokolat" hakkında:"Tanrıların Gıdası"...
Meksika'yı keşfi sırasında Cortez, Aztek Kızılderilileri'nin kakao tohumlarıyla, 'sıcak içecek' anlamına gelen "chocolatl" adlı bir içecek hazırlayıp içtiklerini gözlemledi. 1519 yılında, günde 50 porsiyon chocolatl içtiği rivayet edilen İmparator Montezuma, İspanyol konuklarına altın kadehler içinde bu içecekten sundu. Chocolatl'a, tanrılara sunulan bir yiyecek muamelesi yapıyordu İmparator.
Bütün saygın rolüne karşın İmparator'un verdiği chocolatl hayli tatsızdı. Cortez ve arkadaşları şekerlendirmek suretiyle damak tadlarına daha uygun bir hale getirdiler chocolatl'ı.
İspanya'ya qötürülen içecek yaygın kabul gördü. İnsanlar tarçın ve vanilya gibi bir çok yeni madde ekleyerek içeceği hayli değiştirdiler. Sonunda biri çıktı ve sıcak içilmesi durumunda daha da lezzetli olacağını keşfetti.
Bu haliyle içecek, İspanyol aristokrat sınıfı arasında sıkı hayranlar kazandı. İspanya, denizaşırı kolonilerinde kakao tarımını yaygınlaştırmaya girişti. Bu da ülke için oldukça kârlı bir işe dönüştü. İspanya yaklaşık bir asır süresince Avrupa'dan bu işin nasıl yapıldığını büyük bir başarıyla saklamayı da başardı ayrıca.
Fakat asıl çikolata tarihi,Kolomb'un kakao tanelerini İspanya'ya getirmesiyle başlar.
Kristof Kolomb,bu çikolata taneleri ilk gördüğünde bunları Azteklerin parası zannediyor ve niçin kullanıldığını anlamıyor,daha sonraki seferlerde İspanya'ya getiriliyor.
Çikolataya gelince...
İspanyollar kakao'yu şekerlerler ve bu da zamanla Avrupa genelinde yayılır.
Çikolata Avrupa'ya Yayılıyor...
Kakao üretimi işini yürüten İspanyol din adamları sonunda sırrı açıkladılar. Bu aşamadan sonra, bu, sağlık açısından da yararlı besinin Avrupa'ya yayılması çok fazla sürmeyecekti. 1657'de İngiltere'de sadece çikolata servisi yapan yerler açıldı.
Ardından üretime makinalar girdi. Seri üretimde hız, kakao tohumlarının öğütülmesinde buharlı makinaların kullanılmaya başlamasıyla büyük bir ivme kazandı. 1730'lara gelindiğinde seri üretime geçildi ve çikolata pahalı bir besin olmaktan çıkıp herkesin mali gücünün yetebileceği bir lezzet haline geldi.
1828'de, kakao presi hem fiyatların iyice gerilemesini hem de -kakao yağının içecekten ayrılmasını temin ettiğinden- lezzetin artmasını sağladı.
1847'de bir İngiliz firması çikolatayı yiyecek olarak piyasaya sürdü. 1876'da da İsviçre'de Daniel Peter çikolataya süt katmanın bir yolunu bularak bugünkü sütlü çikolataya babalık etti.
Çikolata Amerika'ya Geliyor!...
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
chocolate,
çikolata,
çikolata çeşitleri,
çikolata hakkında,
çikolata nedir,
Çikolata yapılışı,
çikolata yapımı,
Çikolatanın tarihi,
kakao,
nasıl,
schokolade,
yapılır,
yapımı
Puding Tarifi, Ev Yapımı Puding, Evde Puding Yapımı
Puding Tarifi, Ev Yapımı Puding, Evde Puding Yapımı
Malzemeler:
- 1 paket kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
Kakao, un, toz şeker ve yumurtayı çırpın. Sütü yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyayı ilave edin. Biraz daha karıştırın.Servis kaplarına yüksekten boşaltın. Soğuyunca üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz
Malzemeler:
- 1 paket kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
Kakao, un, toz şeker ve yumurtayı çırpın. Sütü yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyayı ilave edin. Biraz daha karıştırın.Servis kaplarına yüksekten boşaltın. Soğuyunca üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Ev Yapımı Puding,
Evde Puding Yapımı,
Puding Tarifi
Bayat Ekmekten Yapılan Yemekler
Bayat ekmekten yapılan yemekler
Ekmek kavurması
Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice
karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir.
Papara
Ekmek kavurması
Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice
karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir.
Papara
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
bayat ekmek,
bayat ekmekten yapılan,
çeşit,
yemek
15 Mart 2011 Salı
Misket Köfte - Misket Köfte Tarifi
Misket Köfte - Misket Köfte Tarifi
Malzemeler:
Yarım kg köftelik kıyma
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz (köftenin içine)
Aldığı kadar ufalanmış ekmek ya da galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Süslemek İçin :
Malzemeler:
Yarım kg köftelik kıyma
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz (köftenin içine)
Aldığı kadar ufalanmış ekmek ya da galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Süslemek İçin :
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Misket Köfte,
Misket Köfte Tarifi
Fırında Köfte Patates - Fırında Köfte Patates Tarifi
Fırında Köfte Patates - Fırında Köfte Patates Tarifi
Malzemeler :
4 adet patates
3 adet domates
8 adet sivribiber
1 çay kaşıgı karabiber
1 çay kaşıgı tuz
Yarım çay bardagı sıvı yağ
Bir çay bardagı kaynar su
Köfte için :
1/2 kg kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
10 dal maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharı
1 yumurta
Tarif :
Malzemeler :
4 adet patates
3 adet domates
8 adet sivribiber
1 çay kaşıgı karabiber
1 çay kaşıgı tuz
Yarım çay bardagı sıvı yağ
Bir çay bardagı kaynar su
Köfte için :
1/2 kg kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
10 dal maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharı
1 yumurta
Tarif :
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
et yemekleri,
Fırında Köfte Patates
İçli Köfte - İçli Köfte Tarifi
İçli Köfte - İçli Köfte Tarifi
Malzemeler:
1 Kg Köftelik Bulgur
1/2 Kg İnce Çekilmiş Yağsız Kıyma
2 Yumurta
1 Su Bardağı Un
3 Su Bardağı Su (bulguru ıslatmak için)
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Kimyon,tuz
1 Demet Maydanoz
İç malzemesi:
250 gr Köftelik Kıyma
125 gr Margarin
4 Orta Boy Soğan
1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz
Karabiber, Pulbiber, Tuz
Kizartmak icin bol siviyag
Tarif :
Malzemeler:
1 Kg Köftelik Bulgur
1/2 Kg İnce Çekilmiş Yağsız Kıyma
2 Yumurta
1 Su Bardağı Un
3 Su Bardağı Su (bulguru ıslatmak için)
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Kimyon,tuz
1 Demet Maydanoz
İç malzemesi:
250 gr Köftelik Kıyma
125 gr Margarin
4 Orta Boy Soğan
1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz
Karabiber, Pulbiber, Tuz
Kizartmak icin bol siviyag
Tarif :
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
ana yemekler,
anasayfa,
hamur işleri,
İçli Köfte,
İçli Köfte Tarifi,
mezeler,
mutfak,
oktay usta,
pratik tatlar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)