Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2adetyumurta
- 1çay bardağısüt
- 1çay bardağıayçiçek yağı
- 1yemek kaşığısirke
- 3,5su bardağıun
- 1/4çay kaşığıtuz
Şerbeti için:
- 4su bardağısu
- 4su bardağıtoz şeker
- 1tatlı kaşığılimonun suyu
İçi için:
- 3su bardağıceviz içi (iri çekilmiş)
Açmak için:
- 1,5su bardağınişasta
Üzeri için:
- 200grameritilmiş tereyağı
- 1/2çay bardağısıvı yağ
Cevizli Baklava Tarifinin Püf Noktası
Şerbetin ılık, baklavanın sıcak olmasına özen gösterin. Yufkaları tek tek açmak yerine birkaç tanesini üst üste koyarak da açabilirsiniz. Erittiğiniz tereyağının üzerinde oluşan köpüğünü mutlaka alın. Bu sayede baklavanız üzeri yanık gibi görünmeden tam kıvamında pişecektir. Yufkaları açarken bolca nişasta kullanarak açın, açma işleminiz kolaylaşır. Bekleyen bezelerin üzerine örtü örtün ve kurumalarını engelleyin. 140 derecede pişirmeye özen gösterir. Aksi taktirde tarifiniz hamurlaşır.
Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şerbet için; şeker ve suyu tencereye alın ve karıştırın. Ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın,
- Kaynayınca limon suyu ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirin.Ocaktan alıp