Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

4 Mart 2024 Pazartesi

Kaşarlı Tepsi Köftesi

Kaşarlı Tepsi Köftesi Malzemeleri
750 gr. orta yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
½ bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz kırmızıbiber
Pul biber
Arası için Malzemeler
6 – 7 dilim kaşar peyniri
Üzeri için Malzemeler
1 adet domates
2 – 3 adet yeşil biber
Küçük parça tereyağı


Bir karıştırma kabına kıymayı alın.


Üzerine çok küçük küp doğradığınız soğan, kırmızı kapya biber, yeşil biber, ezilmiş sarımsak, ince doğranmış maydanozu ekleyin.

21 Şubat 2024 Çarşamba

Tıkanmış lavabo nasıl açılır?

  • Tıkanmış lavabo nasıl açılır?

Lavabo tıkanıklığı açma
 
Lavabonuz tıkandıysa ya da giderlerden kötü kokular geliyorsa bu sorundan kurtulmak için aşağıdaki doğal ve pratik lavabo tıkanıklığı açma yöntemlerini uygulayabilirsiniz. Ancak bu yöntemlere rağmen lavabonuz açılmıyorsa tabii ki vakit kaybetmeden bir tesisatçıdan destek

Evde Kuru Buz Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?

  • Kuru buz nedir?

Kuru buz nedir?

Kuru buz nedir?

Kuru buz, sıvı nitrojen ya da sıvı azot gibi isimlerle de anılan özel bir soğutma malzemesi. Nitrojen gazının yoğunlaştırılmasıyla elde

Ispanak nasıl temizlenir? Ispanak nasıl saklanır?

  • Ispanak nasıl temizlenir?

Ispanak Nasıl Temizlenir

Birçok sebze ve meyvede olduğu gibi ıspanağı sadece suya tutarak temizlemeye çalışırsanız yanlış yapacağınızı söyleyerek işe başlayalım. Onu toprak ve çamurlardan kurtarmak bu kadar kolay olmayacaktır.

17 Şubat 2024 Cumartesi

Kaymaklı Kurabiye Tarifi

Kaymaklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125gramoda sıcaklığında tereyağı
  • 100gramkaymak
  • 1adetyumurta
  • 3/4su bardağıpudra şekeri
  • 3,5 - 4su bardağıun
  • 1paketvanilin
  • 1/2paketkabartma tozu

Kaymaklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını, kaymak ve pudra şekerini bir kapa alıp karıştırın.
    kaymakli-kurabiye-1
  2. Üzerine yumurta, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.

Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2adet orta boykereviz
  • 1adethavuç
  • 2adet orta boypatates
  • 1adetsoğan
  • 6yemek kaşığızeytinyağı
  • 1/2adetlimon
  • 1su bardağıportakal suyu
  • 1su bardağısu
  • 1tatlı kaşığıun
  • 1tatlı kaşığıtoz şeker(ya da 1 kesme şeker)
  • 1/2tatlı kaşığıtuz

Portakallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kerevizin kararmaması için limon suyun içinde bekletin.  Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu da ince ince doğrayıp zeytinyağı eklediğiniz tencere de soğanla birlikte kavurun.

    portakalli-kereviz1
  2. Ardından üzerine patatesleri ekleyin.

10 Şubat 2024 Cumartesi

Soğan Halkası Nasıl Yapılır

Soğan Halkası Malzemeleri
2 adet büyük boy soğan
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 şişe soda
Tuz
Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı


Soğanları soyun, iri halkalar halinde doğrayın, halkaları ayırın.

Bir karıştırma kabında un, soda ve tuzu karıştırın.

3 Şubat 2024 Cumartesi

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta Malzemeleri
Keki için Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
¼ su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için Malzemeler
1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
Kreması için Malzemeler
400 gr. taze peynir
250 gr. bitter çikolata
200 ml. soğuk krema
Ahududu
Çikolata Sosu için Malzemeler
200 ml. krema
200 gr. bitter çikolata
Süslemek için Malzemeler
Pudra şekeri




Keki için;
Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri çırpın.

Acılı Etli Kuru Fasulye

Acılı Etli Kuru Fasulye Malzemeleri
3 su bardağı kuru fasulye
400 gr. kuzu kuşbaşı et
1 adet büyük soğan – yemeklik doğranmış
4 yemek kaşığı tereyağı
2 adet köy biberi
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates – küp doğranmış
Tuz
Karabiber
6,5 su bardağı su
2 yaprak defne
1 – 2 adet acı kuru biber

Kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk suda ıslatın.
Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğradığınız etleri alın ve tencerenin tabanına yayın.
Etlerin bir tarafı renk alınca bir tur karıştırın ve tekrar tek bir kat olacak şekilde yayın.
Etlerin diğer tarafları da renk alınca yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir tur karıştırın.
Tereyağını ilave edin ve kavurmaya devam edin.
İnce doğradığınız biberleri ilave edip karıştırın.
Tuz ve karabiber ilave edip bir tur çevirin.
Acı biber salçası ve domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Domatesleri suyuyla beraber ilave edip bir tur karıştırın.
Suda beklettiğiniz kuru fasulyeyi bir süzgeçten geçirerek süzün ve tencereye ilave edip her şeyi harmanlayın.
Su, defne yaprağı ve acı kuru biberi ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve 1 – 1,5 saat pişmeye bırakın.

Acılı Etli Kuru Fasulye

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Acılı Etli Kuru Fasulye*

29 Ocak 2024 Pazartesi

Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1adetyumurta
  • 200gramoda sıcaklığında tereyağı(14 yemek kaşığı)
  • 1çay bardağısıvı yağ
  • 3su bardağıun
  • 1su bardağıpudra şekeri
  • 1paketvanilya
  • 1paketkabartma tozu
  • 5yemek kaşığıbuğday nişastası

Servisi için:

  • 2yemek kaşığıpudra şekeri

Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un kurabiyesi için 200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
    un-1
  2. Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten

Patates Püresi Kızartması

Patates püresi kızartması evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer almaktadır. Aniden gelen misafirleriniz için ya da aileniz için keyifli atıştırmalıklar

hazırlamanıza olanak sağlayacak tarifler arasında yer alan bu püre kızartması sayesinde fast food tarzı dışarıdan hazır yiyecek söyleme derdinden kurtulabilir ve pratik bir şekilde çok kısa süre içinde leziz atıştırmalıklar hazırlama olanağına sahip olabilirsiniz. Burada bazı konulara dikkat ederek düşündüğünüzden daha leziz kızartmalar hazırlayabilmenizin mümkün

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırında karnabahar kızartması için karnabaharın yapraklarını ayırın, temizleyin ve çiçeklerine ayırın.
    firinda-karnabahar-kizartmasi-1
  2. Tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynattığınız suda karnabahar çiçeklerini hafifçe haşlayın. Fırına vereceğiniz için tamamen

27 Ocak 2024 Cumartesi

Yağlı Poğaça - Sokak Poğaçası

Yağlı Poğaça Malzemeleri


1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya – 10 gr.
2 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı ayçiçek yağı

Kahvaltılık Puflar - Kahvaltı için pratik tarifler


Kahvaltılık Puflar Malzemeleri

1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt

Cevizli Kurabiye Tarifi

Cevizli Kurabiye Malzemeleri
3 su bardağı un
150 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
200 gr. labne peyniri
½ su bardağı toz şeker
Bulamak için Malzemeler
100 gr. ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın


Bir karıştırma kabında un, tereyağı, labne peyniri ve toz şekeri karıştırın.
Ardından tezgaha alın ve elinizle yoğurun.
Ayrı bir karıştırma kabında ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırın.

17 Ocak 2024 Çarşamba

Ekmek Yapmanın Püf Noktaları


Ekmek yapmaya karar veren herkesin ilk aşamada bilmesi gereken en önemli konuların başında mayalar geliyor. Maya, ekmeğinizin kabarmasını sağlayacak, pofuduk görüntüyü ona verecek en önemli malzemedir.


Kısaca mayanın ne olduğundan bahsedecek olursak; maya, tek hücreli bir organizmadır. Hamuru nasıl kabarttığı ise tamamen kimyadır. Mayalar, glikozla tepkimeye girdiğinde glikozu parçalıyor ve karbondioksit açığa çıkıyor.

Ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?

Ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılması, genellikle iyi bir uygulamadır. Ancak bazı durumlarda ekmek, fırında biraz daha fazla zaman geçirebilir.

Ekmek, fırından çıktığında içindeki ısıyla bir süre daha pişmeye devam eder. Bu süre, ekmeğin iç yapısının tamamen oluşması ve mükemmel bir kabuk oluşturması için gereklidir. Ekmek piştikten sonra fırında kalmaya devam ederse, içerideki nem buharlaşır ve ekmeğin iç kısmının daha da kurumasına yardımcı olur. Bunun sonucunda, ekmeğin kabuğu daha çıtır olurken iç kısmı da daha yumuşak ve lezzetli hale gelir.


Ancak, ekmek fırında aşırı uzun bir süre bırakılırsa, kabuğu çok fazla kızarabilir veya yanabilir. Bu da ekmek lezzetini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle, ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılması önemlidir.

Ekmek piştikten sonra fırından çıkarılırken dikkatli olunmalıdır. Sıcak fırın tepsisi veya kalıbı

12 Ocak 2024 Cuma

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI


Şerbetli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ su bardağı ayçiçek yağı
Bulamak için Malzemeler
İrmik
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Süslemek için Malzemeler
Kaymak
Toz ya da pirinç fındık

Şerbeti için;
Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Ardından 10 dakika kaynamaya bırakın.
Hazır olan şerbeti kenara alıp ılıtın.

Hamuru için;
Bir karıştırma kabının içerisine yoğurt, yumurta ve irmiği ilave edip bir çırpma teliyle karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçek yağını ilave edip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurup

2 Ocak 2024 Salı

Pancarlı Humus

Geleneksel humusun eşsiz dokusunu ve besleyici özelliklerini pancarın muhteşem rengiyle birleştiren bu tarif, hem görsel şölen sunacak hem de damakları bayram ettirecek.


Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet büyük boy pancar (haşlanmış ve rendelenmiş)