Kırmızı ete göre daha ekonomik oluşu ve yüksek oranda protein içermesi nedeniyle sofralarımızın neredeyse olmazsa olmaz isimlerinden biri tavuk. Üstelik tavuğun sadece kendisi değil, suyu da başlı başına bir besin kaynağı, çorbalarımızın, pilavlarımızın olmazsa olmazı.
Eğer siz de et yemeden yapamayanlardansanız ve genel olarak tavuk etini tercih ediyorsanız sizi hemen böyle alalım, tavuk haşlamanın püf noktalarını bir bir anlatalım.
"Tavuk haşlamakta ne var ki canım?" diyor olabilirsiniz ama tavuk göğsünden bütün tavuğa, aslında tavuğun her bir halini haşlarken ayrı ayrı bilmeniz gerekenler, uygulamanız gereken püf noktaları var.
Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlamak kaç dakika sürer, düdüklü tencerede tavuk nasıl haşlanır ya da bütün tavuk nasıl haşlanır gibi aklınızda tavuk etini haşlama ile ilgili oluşabilecek tüm sorulara yanıt veriyoruz, toplanın!
Tavuk nasıl haşlanır, kaç dakika sürer?
Evde tavuk en kolay ve en lezzetli şekilde nasıl haşlanır merak ediyorsanız bu noktalara dikkat etmenizde fayda var.
Öncelikle kullanacağınız tavuğun üzerinde kan kalıntısı, toz, kir gibi maddeler kalmadığından emin olmalı, bol suyla tavuğun üzerindeki kalıntıların tamamen gittiğinden oluncaya dek yıkamalısınız.Tavuğu bir bütün halinde mi yoksa but ya da göğüs gibi kısım kısım mı haşlamak