Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

12 Mart 2016 Cumartesi

Krep Tarifi | Kolay Krep Yapımı








 Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Kolay Şekerpare Tarifi - Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**





Aslında şekerpare yapımı hiçte düşünüldüğü kadar zor değil sadece videomuzda ki bir kaç püf noktasına uyduğunuz sürece şekerpare tatlısı yapmak hiçte zor değil. Belkide baklavadan sonra şerbetli tatlılar içinde şekerpare en popüler olan lezzet. Şekerparenin püf noktalarından biriside eğer şekerpareyi fırında fazla tutarsanız sertleşir ve şerbeti çekmez. Şimdi geçelim şekerpare nasıl yapılır bölümümüze.

İçli Köfte Tarifi | İçli Köfte Nasıl Yapılır | Yemek Tarifi



DMALZEMELER
İÇ MALZEMELER:
-300 gr az yağlı kıyma
-2 orta boy soğan
-1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı pul biber
-Yarım çay kaşığı karabiber
-1 Çay bardağı çekilmiş ceviz
DIŞI İÇİN MALZEMELER:
-İki su bardağı ince bulgur
-200 gram az yağlı kıyma
-1 çay bardağı irmik

11 Mart 2016 Cuma

Bademli Fındıklı Turta

60 dakika
 
6 Kişilik
 
Bademli Fındıklı Turta
Sağlık deposu badem ve fındıktan yararlandık ortaya enerji patlaması çıkardık! Tadı mı? Tartışılamaz bile..

Malzeme Listesi

  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı badem esansı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı badem
  • 1/2 su bardağı fındık
  • 1 fiske esmer şeker

Hazırlanışı

Adım 1

Tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyene kadar çırpmaya devam edin. Yumurtalar, badem esansı ve unu ilave edin ve pürüzsüz kıvam elde edene kadar çırpın.

Adım 2

Harcı yağlı kağıt serili kek ya da turta kabına yayın. Üzerine badem,fındık ve esmer şekeri bir kasede karıştırıp turtanın üzerine yayın.

Adım 3

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik

Kıymalı Tart

55 dakika
 
6 Kişilik
 
Kıymalı Tart
Öğünlerinizin ana yemeği olmaya hazır, enfes lezzet.

Malzeme Listesi

  • 4 su bardağı un
  • 45 gr tereyağı
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı

Peynirli Tart

Bol proteinli, sağlıklı mı sağlıklı lezzetli mi lezzetli... Saymadığımız bir şey kaldı mı?
60 dakika
 
6 Kişilik
 
Peynirli Tart

Malzeme Listesi

  • Tart hamuru için
  • 125 gram oda sıcaklığında

Evdeki Kötü Kokulardan Kurtulmak İçin

Balık Kokusu

Deniz ürünlerinden yayılan koku en kötüsüdür. İki hamlede üstesinden gelebilirsiniz.

Bayat Ekmekleri Değerlendirmenin En Kolay 10 Yolu

Bayat ekmekten galeta unu.
 
Bayat Ekmekleri Değerlendirmenin En Kolay 10 Yolu
Fırınlayarak ya da kurutarak, robottan geçirip galeta unu yapabilirsiniz.

Balık Sevenlerin Bilmesi Gereken 16 Pratik Bilgi

1. Ah o pişirirken çıkan koku;
 
Balık Sevenlerin Bilmesi Gereken 16 Pratik Bilgi
Facebook'ta Beğen:
Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için tavanın içine birkaç tane defne yaprağı atabilirsiniz. Böylece çıkan kötü koku bir

Çikolata Nasıl Eritilir?


Çikolata Nasıl Eritilir?
Çikolata eritmek kolay ama alengirli bir süreç. Eğer dikkatli olmazsanız çikolata yanabilir, sıvı ve katı kısımları ayrılabilir veya yağlı hale gelebilir. Çikolatayı eritmek için en iyi yöntemler benmari usulü eritmek ya da mikrodalgada eritmek.
Çikolatayı doğrayın

Peyniri Uzun Süre Saklamanın Yolları Nelerdir?


Peynir Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
 
Peyniri Uzun Süre Saklamanın Yolları Nelerdir?
Peyniri dolapta uzun süre saklayabilmek için, alırken dikkatli olmak gerekiyor.

Peynir alırken öncelikle son tüketim tarihine dikkat etmelisiniz. Eğer alacağınız peynirin son tüketim tarihi yaklaştıysa onu tercih etmeyin. Çünkü son tüketim tarihi yaklaşmış ürünleri uzun süre saklayamazsınız. Diğer bir dikkat konusu da ambalajıdır.

Pişirme İçin Basit ve Yararlı Tüyolar

Pirinçleri beyazlatmak için;
 
Pişirme İçin Basit ve Yararlı Tüyolar
Pilavın bembeyaz ve tane tane olmasını istiyorsanız, çiğ pirince koyduğunuz normal su ölçüsüne ek olarak 1 çay kaşığı zeytinyağı veya 1 çay kaşığı limon suyu ilave edin. Ve

Artan Hamur İşlerinizi Değerlendirin


Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
 
Artan Hamur İşlerinizi Ziyan Etmeyin!
Facebook'ta Beğen:
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesliyse eğer 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
 
Artan Hamur İşlerinizi Ziyan Etmeyin!
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
 
Artan Hamur İşlerinizi Ziyan Etmeyin!
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
Pişirmeden Saklanabilir mi?
 
Artan Hamur İşlerinizi Ziyan Etmeyin!
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası
 
Artan Hamur İşlerinizi Ziyan Etmeyin!
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hem kolay, hem bir kahve dükkanının tezgahından çıkmış gibi şık


Bu pişirme gerektirmeyen kek zengin bitter çikolata içeriğiyle, bal, tereyağı ve krema ilavesiyle (sağlıklı bir tarif vereceğiz demedik) adeta bağımlılık yapıyor. Bisküviyi, yabanmersinini ve antepfıstıklarını karıştırıp bir kek kalıbına sıkıştırın. Hem kolay, hem bir kahve dükkanının tezgahından çıkmış gibi şık.
 
Pişmeyen Fıstıklı Kek
Malzeme Listesi (12 Kişilik)

1 Mart 2016 Salı

Hazır Baklava Yufkasından Peynirli Sodalı Rulo Börek Tarifi



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Güneş Börek ( Ispanaklı Peynirli )



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Farklı ve Şık Poğaça Şekillendirme Teknikleri



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Tahinli Meze Humus Tarifi - Evde Nohutlu Vegan Sos



Humus Malzemeleri
3 su bardağı nohut
3 yemek kaşığı tahin
Yarım limonun suyu
3 diş sarımsak
Tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için sumak
Turşu 
Ceviz

26 Şubat 2016 Cuma

Yeşil Detoks İçeceği

Yeşil Detoks İçeceğiKışın bitmesine sayılı günler varken üzerimizde biriken toksik etkileri detoksatif içerikli sağlıklı içeceklere bir başlangıç yaparak azaltmaya ne dersiniz? .. Veganlar, vejetaryenler ve sağlığını korumak isteyen sporcular için de çok ideal .. Yemyeşil, bol lifli ve tok tutan bu içecek karışımını sizler için paylaştım..

Malzeme Listesi

  • 1/2 dal roka
  • 1/2 demet ıspanak
  • 1 tane salatalık
  • 1/2 adet avokado (yumuşak)
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1/2 adet yeşil elma
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 dal taze nane
  • 1 tutam himalaya tuzu

Zeytinli, Peynirli Ekmek Tarifi

Aslında bu tarifi evinizde artan peynirleri, yeşillikleri ve zeytinleri kullanarak yapabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum, hem artan malzemelerim değerlenmiş oluyor hem de daha lezzetli bir ekmek ortaya çıkıyor.Zeytinli, Peynirli Ekmek Tarifi

Malzeme Listesi

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ (içine koyacağınız peynir yağlıysa eğer yarım bardak sıvı yağ koyun)
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı ufalanmış peynir
  • 1/2 demet dereotu ya da maydanoz
  • 1 su bardağı siyah ya da yeşil zeytin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz (peyniriniz tuzsuzsa 1 tatlı kaşığı koyabilirsiniz)

Hazırlanışı

Adım 1

Derin ve geniş bir kapta yumurtaları kırın ve iyice çırpın.

Adım 2

Sıvı yağ ve sütü ilave edip, çırpmaya devam edin.

Adım 3

Un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta iyice karıştırıp sıvı karışıma ilave edin. Hepsini birden tekrar çırparak karıştırın.

Adım 4

Peynir, yeşillik ve zeytini ekleyip spatula ile karıştırın.

Adım 5

Dikdörtgen fırın kabınızı yağlayıp karışımı içine dökün ve 180 derecede ısınmış fanlı fırında 40-45 dakika pişirin.
 


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besin