Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

29 Ocak 2022 Cumartesi

Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamsi Buğulama Tarifi Püf Noktaları

Balık alırken mutlaka balığın gözlerinin canlı, parlak ve saydam olmasına dikkat edin. Hamsiye dokunduğunuzda kuyruk kısmının sert olması, parmakla baskı uyguladığınızda çukur meydana gelmemesi gerekir. Hamsilerin lezzetini artırmak için, temizledikten sonra tuzlayıp 20 dakika dolapta bekletebilirsiniz.





Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
























Hamsi Buğulama Tarifi Malzemeleri

1 kilo (kg)
hamsi, ayıklanmış
3 adet
soğan, ince dilim doğranmış
yarım demet
maydanoz, ince kıyılmış
1 adet
limon
yarım su bardağı
ayçiçek yağı
yarım tatlı kaşığı
Knorr Karabiber
1 tatlı kaşığı
tuz




























1.

Fırını 180 dereceye ısıtıp, fırın kabını yağlayın.

3.

Derin bir kabın içerisine hamsileri alın. İçine limon, soğan ve maydanozları ekleyin.

4.

Ayçiçek yağı, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.

5.

Fırın tepsisine kaptakileri ilave edin.

6.

Üzerini folyo ile kapatıp, 15 dakika üstü kapalı, 10 dakika üzeri açık olarak pişirin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?*Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı