Hamsi Buğulama Tarifi Püf Noktaları
Balık alırken mutlaka balığın gözlerinin canlı, parlak ve saydam olmasına dikkat edin. Hamsiye dokunduğunuzda kuyruk kısmının sert olması, parmakla baskı uyguladığınızda çukur meydana gelmemesi gerekir. Hamsilerin lezzetini artırmak için, temizledikten sonra tuzlayıp 20 dakika dolapta bekletebilirsiniz.
Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamsi Buğulama Tarifi Malzemeleri
Fırını 180 dereceye ısıtıp, fırın kabını yağlayın.
Derin bir kabın içerisine hamsileri alın. İçine limon, soğan ve maydanozları ekleyin.
Ayçiçek yağı, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
Fırın tepsisine kaptakileri ilave edin.
Üzerini folyo ile kapatıp, 15 dakika üstü kapalı, 10 dakika üzeri açık olarak pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı