Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

1 Ocak 2022 Cumartesi

KLASİK EKMEK TARİFİ

  • KLASİK EKMEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

    1 su bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı kuru maya
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 su bardağı un

  • KLASİK EKMEK NASIL YAPILIR?

    Bir kabın içerisine ılık suyun üzerine mayayı ve şekeri ilave ederek aktive edin. Mayanın

    içerisine tuzu ve yavaş yavaş unu ekleyin. Mayalı un karışımını el sürmeden bir kaşık yardımıyla harmanlayın. Yapışkan bir hamur elde edeceksiniz. Ekmek yapımında malzeme çok az ve kolay ancak bekleme işlemi bir hayli fazla. Bu nedenle hamurun üzerini bir havlu ya da streç filmle kapatıp bir saat kadar beklemelisiniz. Bir süre sonra hamurun iki katına çıktığını göreceksiniz… İşte o zaman, hamuru pişirme kabına koyun ve bir yarım saat de o şekilde mayalanmaya bırakın. Soğuk fırına yerleştirip, fırını 200 dereceye ayarlayın. Ortalama yarım saat-40 dakikada ekmeğiniz hazır. Fırından fırına pişme süresi değişecektir. Bu nedenle kontrolü elden bırakmayın. Fırından çıktıktan sonra üstünü nemli bezle örtüp dinlendirdikten sonra ekmeğiniz yenmeye hazır olacaktır! Afiyet olsun…


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*KLASİK EKMEK TARİFİ *

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı