Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 600gramkuşbaşı tavuk göğsü
- 300gramkültür mantarı
- 3yemek kaşığızeytinyağı
- 2adetyeşil biber(doğranmış)
- 2adetkapya biber(doğranmış)
- 1adetdomates
- 1çay kaşığıtaze çekilmiş renkli tane karabiber
- 1tatlı kaşığıkekik
- 1çay kaşığıtuz
Mantarlı Tavuk Sote Tarifinin Püf Noktası
Mantarları beyazlaması için limonlu suda bekletebilir, kuruladıktan sonra kullanabilirsiniz.
Mantarlı Tavuk Sote Tarifinin Pişirme Önerisi
Tavuklu mantar soteye arzuya göre soğan ve sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
- 300 gram doğranmış mantarı da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün.
- Son olarak; 1 adet kabukları soyulup doğranmış domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber ve 1 tatlı kaşığı kekiği de ekleyin.
- 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Domatesler suyunu çektiğinde mantarlı tavuk soteniz hazır demektir. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı