Şalgam Suyu Tarifi İçin Malzemeler
- 1adetşalgam
- 1kg.siyah havuç
- 1adet orta boypancar
- 2yemek kaşığıkaya tuzu
- 1tatlı kaşığışeker
- 1/2adetekmek
- 6su bardağısu
- 1tatlı kaşığılimon tuzu
Şalgam Suyu Tarifinin Püf Noktası
Acı bir şalgam elde etmek istiyorsanız yapım aşamasında içine 3-4 adet acı biber ilave edebilirsiniz. Şalgam suyunu bekleteceğiniz yerin serin ve gün ışığını doğrudan almayan bir
yer olmasına özen gösterin. Kalorisi 2 litre için hesaplanmıştır.Şalgam Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarların, havuçların ve şalgamın kabuklarını soyacak yardımıyla soyun.
- Pancar ve şalgamı orta boyda küpler halinde doğrayın.
- Havuçları dikaye bir biçimde dört eşit parçaya bölün.
- Ekmeğinizi temiz bir tülbente sarın.
- Şalgamı hazırlayacağınız kabın tabanına ekmeği, üzerine doğradığınız havuç, şalgam ve pancarı ilave edin.
- Limon tuzu, kaya tuzu ve şekeri de ekleyin.
- Hazırladığınız kabın alabildiği kadar suyu malzemelerin üzerine gezdirin.
- Ağız kısmını sıkıca kapatın ve yaklaşık 15 gün bekletin. Sürecin sonunda ekmeği içerisinden çıkarın ve afiyetle tüketin.
Şalgam Suyu Tarifinin Servis Önerisi
Taneli olarak da servis edebilirsiniz. Kebap ve et yemeklerinin yanına da nefis bir yancı olarak sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı