Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
2su bardağıılık su
1paketkuru maya
2silme yemek kaşığıtoz şeker
100grameritilmiş tereyağı
1yemek kaşığıyoğurt
1tatlı kaşığıtuz
2adetyumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
1yemek kaşığısıvı yağ
3,5 - 4su bardağıun
Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Suyu,mayayı ve şekeri yoğurma kabınıza alarak güzelce karıştırın,mayanızı aktive edin. Yağlarınızı,yoğurdu,yumurta aklarını ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamurun üstünü örterek yarım saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan
mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve güzelce yuvarlayın.
Yumurta sarılarının üstüne bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyerek bezelerin üstüne fırça yardımıyla sürün. Üzerine çatal yardımıyla şekil verin.
Önceden ısıtılmş 180 derece fırında iyice kızarana 20-30 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin.
Ardından fırından alın, bir süre dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı