Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

1 Ocak 2022 Cumartesi

PİTA EKMEĞİ TARİFİ

  • PİTA EKMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

    3 su bardağı un
    Yarım su bardağı su
    Yarım su bardağı süt 
    2 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz

  • PİTA EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

    Restoranlarda yemek öncesi masaya getirilen sıcacık ekmek, tereyağı ve peynir üçlüsü pek çoğumuza ana yemekten daha lezzetli geliyor. Restoranlarda oturmanın yasak olduğu şu

    dönemde biz de bu lezzeti ayağınıza getiriyoruz. Pita ekmeği tarifi için öncelikle bir tasın içerisine maya, şeker tuz ve sütü ilave ederek mayayı aktive edin. Maya aktif hale geldikten sonra yoğurt, zeytinyağı ve suyu ilave edin. Diğer bir kaba ise un ve tuzu ekledikten sonra sıvı karışımı un ile birleştirin. Hamuru pürüzsüz oluncaya dek yoğurun. Eğer çok cıvık bir hamur elde ederseniz un eklemesi yapabilirsiniz. Kıvamını tutturduktan sonra hamuru minik bazelere ayırın. Bezeleri bir kaba dizin ve bir saat kadar da üzeri örtülü kabın içerisinde bezeleri mayalandırın. Hamur mayalandıktan sonra tezgahı hafifçe unlayın, ardından hamuru merdane yardımıyla elinizin boyutunda açın. 200 derecede ısıtılmış fırında pita ekmeklerini 15-20 dakika pişmeye bırakın. Afiyet olsun...


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*ekmek nasıl yapılır, evde ekmek nasul yapılır*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı