MİNİ SOMUN EKMEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 su bardağı un (Kıvama göre artırabilirsiniz)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket instant maya
MİNİ SOMUN EKMEK NASIL YAPILIR?
Dışarıdan satın aldığınız ekmekten hiçbir farklı olmayacak bu minik somun ekmekleri dilerseniz yatmadan önce hazırlayıp sabaha pişirebilirsiniz. Mini somun ekmek tarifi için
öncelikle bir kaba mayayı, ılık suyu ve şekeri koyup mayayı aktive edin. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra üzerine tuzu, yağı ve unu ilave edip güzelce yoğurun. Hamuru en az bir saat mayalanmaya bırakın. Şişip iki katına çıkan hamuru parçalara ayırıp şekil verin. Yarım saat kadar da tepside hamurun mayalanmasına olanak tanıyın. Bu sırada fırını 200 dereceye ayarlayın. Ekmeğin içinin yumuşak dışının kıtır olması için fırına bir kap su koyun. Yarım saat kadar ekmekleri pişirin. Son olarak ekmekleri fırından çıkarıp üzerlerini bir bezle örtün. Minik somun ekmek hazırlamak işte bu kadar kolay...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı