Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

1 Ocak 2022 Cumartesi

EV YAPIMI TOST EKMEĞİ TARİFİ


  • EV YAPIMI TOST EKMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

    3 su bardağı un
    1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
    1 paket instant maya
    1 + 3/4 su bardağı ılık su


    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    Üzerine sürmek için tereyağı veya zeytinyağı

  • EV YAPIMI TOST EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

    Bir kapta 1 bardak ılık suyu ve mayayı birleştirp karıştırın. 10 dakika bekledikten sonra kalan suyu, ılık tereyağını tuzu ve şekeri ilave edin. Unu da ekleyip elinizle karıştırın ve yumuşak ancak yapışkan olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse un veya su ilavesi yapabilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru bir kapta üzeri örtülü bir şekilde dinlenmeye bırakın. Hamur bir saat kadar mayalandıktan sonra iyice şişecektir. Hamura şekil vererek pişirme kabına yerleştirin. Yarım saat kadar da pişirme kabında mayalandırma işlemini sürdürün. 200 derecede ısınmış fırında 45 dakika kadar tost ekmeğini pişirin. Ancak fırından çıktıktan sonra ekmeği hemen dilimlemeye kalkmayın. İyice soğuduktan sonra ekmeği dilimleyin... Dilerseniz ekmeğin üzerini yağlayabilirsiniz. 


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*EV YAPIMI TOST EKMEĞİ TARİFİ *

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı