Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
.
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates ve havucu da aynı büyüklükte garnitürlük boyutunda olacak şekilde doğrayın.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Soğanları kavurun.
- Patates ve havucu da soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.
- Sarımsak ve zencefili aynı havanda döverek ezin.
- Soğan, patates ve havuca zencefili ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
- Zerdeçalı ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Havuç ve patates iyice yumuşayınca el blenderı yardımıyla çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin.
- 5-6 dakika daha kaynamaya bırakın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı