Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

13 Mart 2021 Cumartesi

Muskat nedir? Nerede ve nasıl kullanılır?

Bir yandan yemeklerinizi tatlandırırken, diğer yandan da bağışıklığınızı güçlendirecek bir baharatla tanışın: Muskat

Genellikle muskat cevizi olarak anılsa da aslında bir baharat türünden bahsediyoruz. Adı sıklıkla duyulmaya başladığı için merak edilen bu baharatın faydaları nelerdir, hangi yemeklerde kullanılır biraz değinelim istedik. Doğru tüketildiğinde pek çok faydası olan muskat, yanlış kullanılırsa ciddi sorunlara yol açabiliyor. Doğru yerden temin etmekte ve dikkatli kullanmakta fayda var. Bu yüzden kullanmaya başlamadan önce size biraz bilgi verelim.

Küçük Hindistan cevizi olarak da anılan tropik bir ağaç ve onunla aynı adı taşıyan meyvesi çoğunlukla Asya ve Amerika’nın tropikal bölgelerinde yetişse de tarım teknolojileri geliştikçe tüm dünyaya yayılmış.

Öğütülmemiş hali iri bir zeytinden biraz daha büyük olan ve rengi bir cevizi andıran muskatı toz halinde de satın alabilirsiniz ancak tazeliğinden emin olabilmek için bütün olarak alıp rendeleyerek kullanmanızı tavsiye ederiz.

Çekirdeği ve iç kısmı neredeyse aynı tada sahip olsa da etli kısmı daha tatlı ve yoğun bir tada sahiptir. Yiyeceklere lezzet vermesi için kullanılır. Hint mutfağında yaygın olarak kullanılan Muskat, son zamanlarda Türkiye’de popülerleşmeye başladı.

Çocuğunuza yemek yedirmekte güçlük çekiyorsanız muskatın yardımınıza yetişmesine izin verin…

Faydası bol bir baharat: Muskat

Baharatlar genel olarak iştah artırıcıdır. Muskat da keskin tadıyla yemeklere güzel bir aroma

17 Şubat 2021 Çarşamba

Kitel Tarifi

Kitel Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için;

  • yarım kg ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • tuz
  • ılık su


İçine;

  • 2 adet soğan
  • 300 gram orta yağlı kıyma

13 Ocak 2021 Çarşamba

BU KURABİYE SİZİ ÇOCUKLUĞUNUZA GÖTÜRECEK (ANNE KURABİYESİ)

2 yumurta ( birinin sarisini üzeri için ayırıyoruz) 1 çay bardağı toz şeker 100 Gr eritilmiş ve ılımiş tereyağ 1 portakal kabuğu rendesi 2 tepeleme çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 3 su bardağı un ( kontrollü olarak ekleyin kıvamı videodaki gibi olmalı)

AKŞAMDAN HAZIRLA KOY DOLABA✌🏻SABAH ÇAY DEMLENENE KADAR SİMİT POĞAÇALAR ...

Yarım su bardağı su Yarım su bardağı süt Yarım su bardağından biraz daha az sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı kadar un 1 paket(10gr kuru maya yada yarım yaş maya) Üzerine 1 yumurta akı Kavrulmuş susam İçine:kaşar peyniri,sucuk

8 Kasım 2020 Pazar

Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

Derin dondurucuda aklınıza gelen her şeyi saklayabilirsiniz. Meyve, sebze, et, balık, tavuk, peynir, süt, anne sütü ve hatta mayalı hamur dahi dondurucuda saklanabilir.


Saklama koşullarına uygun hazırladığınız hamuru, doğru ambalajlama yöntemi ile paketledikten sonra dondurucuya kaldırabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.

Derin dondurucuda mayalı hamur nasıl saklanır?

Mevsiminde depolayacağınız sebze ve meyveleri mevsimi olmayan dönemlerde tüketmenizi

12 Ekim 2020 Pazartesi

Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?

Türk mutfağının baharatlı, otantik ana yemeklerinin tatlıdaki yansıması bol şerbetli baklavalar, kadayıflar ve diğer tatlardır. Fazla tüketimi sağlığımız için zararlı olsa da, şerbetli tatların lezzetine kimse hayır diyemez.


Şerbet ise ballı, güllü, baharatlı veya meyve aromalı, içecek ve tatlı yapımında kullanılan şekerli sıvıdır. Kolay hazırlanışı ve tadında sadece tatlı tadının olması zamanında tat vermek istediğimiz tüm yemeklere kullanabilmemizi sağlamış.

9 Ekim 2020 Cuma

Mantı Tarifi

    Hamuru için:

  • 3 su bardağıun
  • 1 su bardağıılık su
  • 1 adetyumurta
  • 1 çay kaşığıtuz

    Harcı için:

  • 250 gramkıyma
  • 1 adet orta boykuru soğan
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 çay kaşığıpul biber

    Sosu için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığısalça

    Üzeri için:

  • 1 kasesarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığınane
  • 1/2 çay kaşığısumak
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • Mantı Tarifinin Püf Noktası

    Mantı hamurunuz esnek olursa, içini doldurma ve kapatma kısmında zorlanmazsınız. Hamurunuz çatlamaz ve yırtılmaz. Ayrıca, hamurunuzun kuruyup sertleşmemesi için