Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Temmuz 2016 Çarşamba

Şaşırtan ilginç bilgiler - Pratik bilgiler


  • Yeni aldığınız kotunuzun renginin açılmasını istemiyorsanız tuzlu suda 12 saat bekletin.
  • Şişeyi ıslak mendille sarıp buzluğa atın, 10 dakikada buz gibi içeceğiniz olsun;
  • 11 Temmuz 2016 Pazartesi

    Ütünün Kireçlenmesi Nasıl Önlenir?

    utunun-kireclenmesi-nasil-onlenirKireçlenme sebebiyle oluşan tıkanmalar zamanla ütüleri kullanılamaz hale getirir. Ütü tabanında biriken kirler kıyafetlere zarar verir.
    Ütünüzün uzun ömürlü olması ve kıyafetlerinizin ütü altındaki kirlere maruz kalmaması için ütü bakımını düzenli aralıklarla yapmanız gerekir.
    Ütü tabanı bakımı:
    Ütünün tabanına bir şey yapıştıysa, ütüyü fişe takıp en yüksek ısıda çalıştırın. Isındıktan

    Peynirin Küflenmesi Nasıl Önlenir?

    peynirPeynir özellikle kahvaltıların vazgeçilmez malzemelerinden birisi. Çalışan insanların çoğu gibi siz de peynir alıp tüketemeden küfle karşılaşıyorsanız yalnız değilsiniz.
    Peynir, içindeki bakteriler nedeni ile en hızlı küflenen yiyeceklerden birisidir. Küflenmeyi

    18 Haziran 2016 Cumartesi

    Rulo Börek

    Kabaklı Rulo Börek
    Malzemeler
    6 adet yufka
    4 kabak
    200 gram beyaz peynir
    2 orta patates
    Yarım demet kıyılmış maydanoz veya dereotu
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 soda
    2 yumurta
    Hazırlanışı Kabaklar ve patatesler rendelenir tuz eklenip makarna süzgecinde 1-2 saat kadar suyunu sürmek için beklenir. Sonra içine beyaz peynir rendesi ve maydanoz veya dereotu eklenir. Süt, sıvı yağ, soda ve bir

    Şerbetli Kedi Dili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Şerbetli Kedi Dili Tatlısı

    Şerbetli Kedi Dili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    1 paket kedi dili (24 adet).
    Kreması İçin:

    1 poşet krem şanti,
    Yarım su bardağı süt.
    Şerbeti İçin:

    1 su bardağı şeker,
    1 su bardağı su,
    1 tatlı kaşığı limon suyu.

    14 Haziran 2016 Salı

    Mayasız Hamurla Yufka Tarifi

    Mayasız Hamurla Yufka Tarifi
    fırsatınız varsa mutkaka yapıp dondurucuda saklamınızı tavsiye ederim misafir için bayağı pratik ve güzel yemekler ortaya çıkarabilirsiniz,ben yufkalarımı biraz kalın yaptım yufkanın kalınlığı ve inceliği size kalmış şimdi tarife bir göz gezdirelim.

    9 Haziran 2016 Perşembe

    Dondurucu İçin Patatesli Gül Böreği Yapımı Tarifi'

    Dondurucu İçin Patatesli Gül Böreği Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri2 kilo haşlamalık patatesYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı acı biber salçası ( isteğe bağlı )Tuz, pulbiber

    Sosu için :

    2 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ

    Buzluk için :

    Buzdolabı poşeti pipetDondurucu İçin Patatesli Gül Böreği Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

    Pataesleri güzelce yıkadıktan sonra düdüklü tencere yada herhangi bir tencereye alıp yumuşayana kadar