Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

14 Haziran 2016 Salı

Mayasız Hamurla Yufka Tarifi

Mayasız Hamurla Yufka Tarifi
fırsatınız varsa mutkaka yapıp dondurucuda saklamınızı tavsiye ederim misafir için bayağı pratik ve güzel yemekler ortaya çıkarabilirsiniz,ben yufkalarımı biraz kalın yaptım yufkanın kalınlığı ve inceliği size kalmış şimdi tarife bir göz gezdirelim.



Mayasız Hamur ile Yufka tarifi

2,5 su bardağı ilik su
1 su bardağı ilik sut
yarim cay bardağında biraz az siviyağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tuz
ve alabildiği kadar un
Mayasız Hamurla Yufka nasıl yapılır



Su,süt,yumurta,tuz,ve sıvıyağı geniş bir kaba alın üzerine unu yavaş yavaş ekleyin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
Sacınız yoksa büyük tavada yapacaksanız Yumurtadan daha küçük bezeler yapin ve 25 dakika dinlendirin
Bezeleri unlayarak merdane yardımıyla servis tabağından biraz daha büyükk açın ekmek
Açtığınız yufkayı Kızgın tavanın üzerine alın ve yufkanın her iki tarafinıda biraz pişirin ve sofra bezinin içine koyup diğer hamuruda aynı şekilde yapın bu yufkalardan börek,Sırım,Beyti ve daha bir çok tarif yapabilirsiniz.
Yufkaları daha uzun süre kullanmak için mutlaka buzlukta veya derindondurucuda saklayın,istediğiniz zaman çıkarıp kullanın.
Afiyet Olsun...

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**  Mayasız Hamurla Yufka Tarifi