Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

18 Haziran 2016 Cumartesi

Rulo Börek

Kabaklı Rulo Börek
Malzemeler
6 adet yufka
4 kabak
200 gram beyaz peynir
2 orta patates
Yarım demet kıyılmış maydanoz veya dereotu
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 soda
2 yumurta
Hazırlanışı Kabaklar ve patatesler rendelenir tuz eklenip makarna süzgecinde 1-2 saat kadar suyunu sürmek için beklenir. Sonra içine beyaz peynir rendesi ve maydanoz veya dereotu eklenir. Süt, sıvı yağ, soda ve bir çırpılmış yumurta ile sos hazırlanır. Hazır yufka zemine serilir üzerine sos sürülür. Yırtılmaması için ikinci yufka üzerine tekrar serili sos ve Kabaklı iç harcı her yere eşit olacak şekilde yayılır. Diğer yufkalar da üst üste aynı işlem tekrarlanır. Sostan kalan 1 çay bardağı kadar karışım içine 1 yumurta kırılıp çırpılır. Yufkalar tümden bir rulo yapılır. Ekmek dilimlenir gibi yaklaşık 2 cm kalınlığında kesilir. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirilir. Bu malzemeden 2 tepsi çıkıyor. Üzerine yumurtalı artan sos karışımından sürülür. 200ºC de önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**