Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

18 Mayıs 2012 Cuma

Japon mutfağında yiyeceklerin dokuları en az tatları kadar önemli

Japon mutfağının tehlikeli lezzetleri

Japonya'da keyifle yenen fugu yani balon balığını hazırlarken yapılacak en ufak hata hayatınıza malolabilir...

Ancak Japon yönetimi sadece eğitimli ve lisanslı aşçıların balığı pişirmesine izin veren yasaları gevşetmeye hazırlanıyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Şef Kunio Miura fugu hazırlamak için özel tahta saplı bıçaklar kullanıyor.

Bu bıçaklar pişirme ritüeli başlamadan önce özel kutularından şefin asistanı tarafından çıkartılıyor.

Kunio Miura neredeyse 60 senedir balon balığı pişiriyor ancak hala işine büyük bir özen gösteriyor.

Çünkü mutfakta yapacağı en ufak hata müşterilerinden birinin ölümüne neden olabilir.

Fugu Japonya'nın en özel yemeklerinden biri ve sadece seçkin restorantlarda servis ediliyor.

Miura Usta'nın çalıştığı restorantta yemek yemek isteyenler en az 120 doları gözden çıkarıyor.

Ancak fugu severler hayatlarını ne yaptığını bilen bir ustaya teslim etmek için bu bedeli ödemeye hazırlar.

Fugu yemeği özel lisansla satılıyor

Restorantın girişinde Kunio Miura'nın fugu pişirmeye yetkisi olduğunu gösteren bir sertifika asılı.

Belge geçen yıllarla birlikte sararmış.

Balon balıkları restorantın girişindeki bir akvaryumda yüzüyor.

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Yemeğin lezzeti kadar sunumun da önemli

 Yemeğin lezzeti sunumundan belli olur

Yemeğin lezzeti bir yana, sunumu da ayrı bir mesele. Hiç masanızın görselliğine yemeğinizin içeriğinin etki edebileceğini, hatta yemeği daha lezzetli kılabileceğini düşündünüz mü? Elbette pek çok kişi bu altın kuralı hayatında uyguluyor. Ancak neden gündelik hayatımıza da bu alışkanlık girmesin ki!



Yemeğin lezzeti kadar sunumu da önem taşıyor. Özel bir davet için hazırladığınız masanız hem sizin yaşama bakışınızı, hem zevklerinizi hem de yemeğinizi gösterir. Ancak genelde bu uygulama özel zamanlarda akla gelir ve özel yemeklerde özenli masalar hazırlanır. Biz diyoruz ki, gündelik hayatınızda da yemek yemeyi bir keyfe dönüştürebilirsiniz. “Yoğun bir iş günü, yorucu bir trafik ve yorgun bir gün sonu

8 Mart 2012 Perşembe

İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri - Masal Yıllarımın Mutfağı kitabı

 Pek çok esere imza atan Sula Bozis'in Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri - Masal Yıllarımın Mutfağı kitabı sadece bir yemek tarifi kitabı değil. Aynı zamanda 20. yüzyılın ikinci yarısından küçük bir İstanbul panoraması. İstanbul Rumları'nın sofra adabından yemek geleneklerine ve günlük hayatlarına uzanan bir kültür tarihi çalışması.



Kitaptan birkaç satır; “Üç kıta arasında gelişen ticari ve kültürel alışverişlerin kavşak noktasında bulunan İstanbul kentindeki

1 Şubat 2012 Çarşamba

Tahinli Nohut - Oktay Usta

Tahinli Nohut - Oktay Usta



TAHİNLİ NOHUT:
2 su b. nohut
3 çorba k. tahin
3 diş sarımsak

Çeşitli Soslar

Soslar

BOLONEZ SOS
MALZEMELER ; 1 LİTRE
100 gram margarin 250 gram yağsız dana kıyması
20 gram rendelenmiş soğan 1 Diş ince kıyılmış sarımsak
400 gram rendelenmiş domates 4 Adet ince dilimlenmiş çarliston biber
½ Çorba kaşığı tuz 1 Adet defne yaprağı
45 ml Domates sosu

Yelkenli Patates Salatası tarifi - Oktay Usta

Malzemeler :

* 5 Patates
2 Havuç
1 Kase Kornişon Turşu
1 Tutam Maydanoz
1 Limon
Kaşar Peyniri
Zeytinyağı
Tuz


Salatalar - Brüksel Lahanası Salatası

Brüksel Lahanası Salatası




Malzemeler: