Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Soğanlı Mevsim Salatası

Soğanlı Mevsim Salatası






Kıvırcık salatada bol miktarda C vitamini bulunur.

Malzemeler 4 Kişilik

  • Yarım demet kıvırcık salata
  • Yarım demet Akdeniz yeşilliği

Sebzeli Etli Patates



Patatesin daha çabuk haşlanması için üzerinde bıçakla delikler açın

Malzemeler 4 Kişilik

  • 400 gr kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • 5 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy domates
  • Yarım su bardağı bezelye

Erişteli Mercimek Çorbası



Bu çorbanın yanına yoğurt ekleyerek de servis yapabilirsiniz.

Malzemeler 6 Kişilik

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Revani - Revani Tarifi



Revaninin üzerini hindistan cevizi ile süslemeyi unutmayın.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 1,5 kahve fincanı irmik
  • 1,5 kahve fincanı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı margarin
  • 5 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • Şerbeti için:
  • Yarım limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker


Tarif

45 Dakika


  • Yumurtaların sarılarını yarım su bardağı toz şekerle iyice çırpın. Ardında içine irmik ve un ekleyip karıştırın.

Domatesli Bulgur Pilavı



Pilavınız pişerken içine sivri biber ekleyip lezzetini arttırabilirsiniz.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 4 su bardağı su

Güveçte Et Sote



Güvecin kapağı kapalı olmalı, yemek pişerken asla hava almamalıdır.

Malzemeler 4 Kişilik

  • Yarım kg dana eti

Paçanga Böreği - Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği





Kaşar peyniri yerine dil peyniri de kullanabilirsiniz.

Malzemeler 6 Kişilik