Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Revani - Revani Tarifi



Revaninin üzerini hindistan cevizi ile süslemeyi unutmayın.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 1,5 kahve fincanı irmik
  • 1,5 kahve fincanı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı margarin
  • 5 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • Şerbeti için:
  • Yarım limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker


Tarif

45 Dakika


  • Yumurtaların sarılarını yarım su bardağı toz şekerle iyice çırpın. Ardında içine irmik ve un ekleyip karıştırın.

Domatesli Bulgur Pilavı



Pilavınız pişerken içine sivri biber ekleyip lezzetini arttırabilirsiniz.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 4 su bardağı su

Güveçte Et Sote



Güvecin kapağı kapalı olmalı, yemek pişerken asla hava almamalıdır.

Malzemeler 4 Kişilik

  • Yarım kg dana eti

Paçanga Böreği - Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği





Kaşar peyniri yerine dil peyniri de kullanabilirsiniz.

Malzemeler 6 Kişilik

İftar Menüleri / İftar Yemek Tarifleri

İftar Menüleri


Ramazan ayında her gün farklı bir iftar sofrası hazırlamak artık zor değil! Hayatınızı kolaylaştıracak yemek tarifleri sunan Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri, 29 gün boyunca uygulayabileceğiniz iftar menüleri hazırladı. Bu menüler sayesinde ekmek kadayıfından güllaca, içli köfteden patlıcan kebabına kadar en lezzetli Ramazan yemeklerine her gün buradan ulaşabileceksiniz. Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri Ramazan’da da yemeği bir keyfe dönüştürecek ve iftar sofralarında en büyük yardımcınız olacak. Bu menülerde bulunan yemeklerin tariflerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Ramazan’a özel yemek tarifleri ve birbirinden lezzetli diğer yemek alternatifleri için Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri sitesini ziyaret edin.


1. Gün:

Güllaç Tarifi






Üzerini dilimlenmiş meyvelerle de süsleyebilirsiniz.

Malzemeler 5 Kişilik
  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 8-10 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış badem
  • Arzuya göre gül suyu
Tarif

Ramazan Pidesi

 Ramazan Pidesi

Hamuru yoğururken elinizi unlamayı unutmayın


Malzemeler 4 Kişilik
  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam çörek otu