Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

İftar Menüleri / İftar Yemek Tarifleri

İftar Menüleri


Ramazan ayında her gün farklı bir iftar sofrası hazırlamak artık zor değil! Hayatınızı kolaylaştıracak yemek tarifleri sunan Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri, 29 gün boyunca uygulayabileceğiniz iftar menüleri hazırladı. Bu menüler sayesinde ekmek kadayıfından güllaca, içli köfteden patlıcan kebabına kadar en lezzetli Ramazan yemeklerine her gün buradan ulaşabileceksiniz. Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri Ramazan’da da yemeği bir keyfe dönüştürecek ve iftar sofralarında en büyük yardımcınız olacak. Bu menülerde bulunan yemeklerin tariflerine üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Ramazan’a özel yemek tarifleri ve birbirinden lezzetli diğer yemek alternatifleri için Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri sitesini ziyaret edin.


1. Gün:

Güllaç Tarifi






Üzerini dilimlenmiş meyvelerle de süsleyebilirsiniz.

Malzemeler 5 Kişilik
  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 8-10 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış badem
  • Arzuya göre gül suyu
Tarif

Ramazan Pidesi

 Ramazan Pidesi

Hamuru yoğururken elinizi unlamayı unutmayın


Malzemeler 4 Kişilik
  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam çörek otu

Şehriyeli Pilav


Şehriyeli Pilav 

1-2 gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, içine 2-3 yemek kaşığı su katıp karıştırmadan kısık ateşte ısıtın.

Malzemeler 4 Kişilik

Bezelyeli Mantar Yemeği

 * Acı seviyorsanız içine bütün halde acı kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. 







Malzemeler 6 Kişilik
  • Yarım kg mantar
  • Yarım kg bezelye
  • 4-5 yaprak ıspanak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak

Domates Çorbası






Domates çorbası ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, kilo verebilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Malzemeler 4 Kişilik
  • 5 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeterince tuz
Tarif

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Gelibolu Mutfağı


Gelibolu Mutfağı
Peynir Helvası
Gelibolu'nun Edirne tip beyaz peynirinden yapılmaktadır. Peynir mayalanır, maya tutar tutmaz, süzmeden ve tuzlanmadan, irmik ve şeker ile yavaş ateşte sürekli karıştırılarak, kıvamına gelmesi beklenir. Hazırlaması zordur. Ama yemesine diyecek yoktur.

Gelibolu Lokumu
Mayalı hamurdan yapılmaktadır. Ispanaklı, kıymalı, peynirli ve bol soğanlı çeşitli vardır.

Süt Tarhanası
Buğday, bulgur haline getirilir, sütle hamur yapılarak kurutulur.

Simit Lokumu
Nohut mayasından hazırlanan hamur, maya tutuncaya kadar bekletilir. Daha sonra fırın ateşinde pişirilir.

Tavuklu Mantı
Bilinen bohça mantıya, tavuk veya hindi gibi yağlı kümes hayvanlarının etinin eklenmesiyle yapılır.Sos olarak, tercihe göre ilaveler yapılabilir.

Akıtma
Boza kıvamındaki mayalı hamur, hafifi yağlanmış toprak saçlara ince olarak dökülür, aralarına tavuk eti konur ve üzerine tavuk suyu dökülür.

Lokma