Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi: Menemen hayal oluyor!: "Üretim alanında yaşanan doğa sorunları, ekim alanlarında daralma ve ihracat dolayısıyla son aylarda fiyatı artan ve eylül ayının zam şam..."
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
29 Temmuz 2011 Cuma
27 Temmuz 2011 Çarşamba
Balıklara yakışan enfes baharatlar
Büyük kısmı uzak doğudan gelen, yurdumuzda da üretilen baharatlar ve otlar balık ve deniz ürünleri ile kullanıldığında nefis tatlar ortaya çıkıyor
Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur. Çin’de, Hindistan’da ve Güneydoğu Asya’da üretilen baharatlar uzun yıllar boyu “İpek Yolu” diye bildiğimiz, ülkemizden geçen ticaret yolu ile ve kervanlarla Avrupa’ya taşınmıştır. Bu transit ticaret nedeniyle ülkemiz insanı da baharatlarla tanışmış ve bunları, uzakdoğu kadar olmasa bile geniş biçimde kullanmaya başlamıştır.
Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur. Çin’de, Hindistan’da ve Güneydoğu Asya’da üretilen baharatlar uzun yıllar boyu “İpek Yolu” diye bildiğimiz, ülkemizden geçen ticaret yolu ile ve kervanlarla Avrupa’ya taşınmıştır. Bu transit ticaret nedeniyle ülkemiz insanı da baharatlarla tanışmış ve bunları, uzakdoğu kadar olmasa bile geniş biçimde kullanmaya başlamıştır.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
baharatlar,
balıklara,
enfes,
yakışan
18 Temmuz 2011 Pazartesi
Zeytinyağlı Pırasa - Zeytinyağlı Pırasa tarifi
Zeytinyağlı Pırasa - Zeytinyağlı Pırasa tarifi
Malzemeler :
500 gram pırasa
2 adet havuç
Yarım çay bardağı pirinç
1/2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı kaynamış su
tuz
Tarif :
Malzemeler :
500 gram pırasa
2 adet havuç
Yarım çay bardağı pirinç
1/2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı kaynamış su
tuz
Tarif :
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Zeytinyağlı Pırasa,
Zeytinyağlı Pırasa tarifi
9 Temmuz 2011 Cumartesi
Mutfakta lazım olan faydalı bilgiler
Mutfakda lazım olan faydalı bilgiler
Yemeğin miktarını artırmak gerekiyorsa, tuz ve baharat dışında kalan herşeyi aynı ölçüde artırmak gerekir. Yemegin tuzu
ve karabiberi tadına baktıkdan sonra konulur.
Yemek ateşten alındıktan sonra, kapağın hemen açılması gerekir. Yoksa, yemek fazla yumuşar. Kapağın yemek
Yemeğin miktarını artırmak gerekiyorsa, tuz ve baharat dışında kalan herşeyi aynı ölçüde artırmak gerekir. Yemegin tuzu
ve karabiberi tadına baktıkdan sonra konulur.
Yemek ateşten alındıktan sonra, kapağın hemen açılması gerekir. Yoksa, yemek fazla yumuşar. Kapağın yemek
Tarhana Çorbası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
Tarhana Çorbası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
2 Çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı yağ
3 su bardağı etsuyu
Yarım su bardağı su
bir miktar kırmızı toz biber
2 Çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı yağ
3 su bardağı etsuyu
Yarım su bardağı su
bir miktar kırmızı toz biber
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
aşçı,
balık,
bebek maması,
beslenme,
börekler,
çorbalar,
çorbası,
diyet,
et yemekleri,
gıda,
hamur
28 Haziran 2011 Salı
Food Safari, Culinary Foodies Recipes
Food Safari, Culinary Foodies Recipes [Complete 13 Episodes]
Information:
Information:
Quote: |
English | 5hrs | DivX 5 | 640x368 | 1168kbps | 25fps | MP3 | 128kbps | 3.19 GB Food Safari is the next must-see food TV experience. Get ready to discover the best of world cuisine right here in Australia in an enticing blend of exotic food with down to earth practicality. Each of the 13 half-hour episodes details how to source, prepare and cook one specific cuisine |
27 Haziran 2011 Pazartesi
Soğan Köftesi Tarifi
Soğan Köftesi Tarifi
Mazlemeler:-4 adet soğan
-4 çorba kaşığı un
-2 adet yumurta
-2-3 çorba kaşığı biber salçası veya ketçap
-1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
-Tuz, karabiber
Yapılışı:Soğan yarım halka şeklinde doğranır. Çukur bir kaba alınır. Un, yumurta, tuz, karabiber konup karıştırılır.Küçük bir tencerede sıvı yağ kızdırılır. Soğan karışımı kaşıkla ceviz büyüklüğünde dökülüp kırmızı renkte kızartılır.Ketçap veya biber salçası ile servis yapılır.
Mazlemeler:-4 adet soğan
-4 çorba kaşığı un
-2 adet yumurta
-2-3 çorba kaşığı biber salçası veya ketçap
-1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
-Tuz, karabiber
Yapılışı:Soğan yarım halka şeklinde doğranır. Çukur bir kaba alınır. Un, yumurta, tuz, karabiber konup karıştırılır.Küçük bir tencerede sıvı yağ kızdırılır. Soğan karışımı kaşıkla ceviz büyüklüğünde dökülüp kırmızı renkte kızartılır.Ketçap veya biber salçası ile servis yapılır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Kebaplar-Köfteler,
oktay usta,
Soğan Köftesi Tarifi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)