Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

29 Temmuz 2011 Cuma

Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi: Menemen hayal oluyor!

Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi: Menemen hayal oluyor!: "Üretim alanında yaşanan doğa sorunları, ekim alanlarında daralma ve ihracat dolayısıyla son aylarda fiyatı artan ve eylül ayının zam şam..."

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Balıklara yakışan enfes baharatlar

Büyük kısmı uzak doğudan gelen, yurdumuzda da üretilen baharatlar ve otlar balık ve deniz ürünleri ile kullanıldığında nefis tatlar ortaya çıkıyor



Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur. Çin’de, Hindistan’da ve Güneydoğu Asya’da üretilen baharatlar uzun yıllar boyu “İpek Yolu” diye bildiğimiz, ülkemizden geçen ticaret yolu ile ve kervanlarla Avrupa’ya taşınmıştır. Bu transit ticaret nedeniyle ülkemiz insanı da baharatlarla tanışmış ve bunları, uzakdoğu kadar olmasa bile geniş biçimde kullanmaya başlamıştır.

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Zeytinyağlı Pırasa - Zeytinyağlı Pırasa tarifi

Zeytinyağlı Pırasa - Zeytinyağlı Pırasa tarifi



Malzemeler :
500 gram pırasa
2 adet havuç
Yarım çay bardağı pirinç
1/2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı kaynamış su
tuz




Tarif :

9 Temmuz 2011 Cumartesi

Mutfakta lazım olan faydalı bilgiler

Mutfakda lazım olan faydalı bilgiler

Yemeğin miktarını artırmak gerekiyorsa, tuz ve baharat dışında kalan herşeyi aynı ölçüde artırmak gerekir. Yemegin tuzu
ve karabiberi tadına baktıkdan sonra konulur.
Yemek ateşten alındıktan sonra, kapağın hemen açılması gerekir. Yoksa, yemek fazla yumuşar. Kapağın yemek

Tarhana Çorbası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Tarhana Çorbası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

2 Çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı yağ
3 su bardağı etsuyu
Yarım su bardağı su
bir miktar kırmızı toz biber

28 Haziran 2011 Salı

Food Safari, Culinary Foodies Recipes

Food Safari, Culinary Foodies Recipes [Complete 13 Episodes]

Image

Information:
Quote:
English | 5hrs | DivX 5 | 640x368 | 1168kbps | 25fps | MP3 | 128kbps | 3.19 GB

Food Safari is the next must-see food TV experience. Get ready to discover the best of world cuisine right here in Australia in an enticing blend of exotic food with down to earth practicality. Each of the 13 half-hour episodes details how to source, prepare and cook one specific cuisine

27 Haziran 2011 Pazartesi

Soğan Köftesi Tarifi

Soğan Köftesi TarifiSoğan Köftesi Tarifi
Mazlemeler:-4 adet soğan
-4 çorba kaşığı un
-2 adet yumurta
-2-3 çorba kaşığı biber salçası veya ketçap
-1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
-Tuz, karabiber
Yapılışı:Soğan yarım halka şeklinde doğranır. Çukur bir kaba alınır. Un, yumurta, tuz, karabiber konup karıştırılır.Küçük bir tencerede sıvı yağ kızdırılır. Soğan karışımı kaşıkla ceviz büyüklüğünde dökülüp kırmızı renkte kızartılır.Ketçap veya biber salçası ile servis yapılır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı