Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Zeytinyağlı Pırasa - Zeytinyağlı Pırasa tarifi

Zeytinyağlı Pırasa - Zeytinyağlı Pırasa tarifi



Malzemeler :
500 gram pırasa
2 adet havuç
Yarım çay bardağı pirinç
1/2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı kaynamış su
tuz




Tarif :
Havuçlar kazınıp, halka halka doğranır. Havuçlar büyükse yarım ay şeklinde doğranır.
Pırasalar bir parmak kalınlığında doğranır.
Tencereye zeytinyağı, havuçlar ve pırasalar ilave edilip, biraz kavrulur.
Üzerini kaplayacak kadar sıcak su( 2 Su bardağı) , limon suyu, şeker ve tuz konulup kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirilir.
Pırasalar yumuşamaya başladığında yıkanıp, temizlenmiş pirinçler ilave edilir.
10 dakika kadar daha pişirilip, altı kapatılır.
Yemek, tencerede soğutulduktan sonra buzdolabında iyice soğutulup, servis edilir.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı