Malzemeler :
500 gram pırasa
2 adet havuç
Yarım çay bardağı pirinç
1/2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı kaynamış su
tuz
Tarif :
Havuçlar kazınıp, halka halka doğranır. Havuçlar büyükse yarım ay şeklinde doğranır.
Pırasalar bir parmak kalınlığında doğranır.
Tencereye zeytinyağı, havuçlar ve pırasalar ilave edilip, biraz kavrulur.
Üzerini kaplayacak kadar sıcak su( 2 Su bardağı) , limon suyu, şeker ve tuz konulup kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirilir.
Pırasalar yumuşamaya başladığında yıkanıp, temizlenmiş pirinçler ilave edilir.
10 dakika kadar daha pişirilip, altı kapatılır.
Yemek, tencerede soğutulduktan sonra buzdolabında iyice soğutulup, servis edilir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı