Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Haziran 2011 Pazartesi

Sarımsaklı Sucuk Köfte Tarifi

Kabak Çiçeği DolmasıSarımsaklı Sucuk Köfte Tarifi
Malzemeler:
500 gr köftelik dana kıyma
250 gr köftelik koyun kıyma
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
 4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz, karabiber
Kızartma için bol sıvı yağ
Yapılışı:
Sarımsakları soyup havanda ezin. Her iki kıymayı yoğurma kabına alıp ezilmiş sarımsağı ve tüm baharatı ekleyip iyice yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp 10-15 dakika dinlendirin.
 Karışımdan parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak şekillendirin. Tavada veya fritözde sıvı yağı kızdırıp köfteleri kızartın. Sıcak servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

Patlıcan Köftesi Tarifi

Patlıcan Köftesi TarifiPatlıcan Köftesi Tarifi
Malzemeler:
2 adet bostan patlıcanı veya
3 adet kemer patlıcanı 2 su bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Köfteleri bulamak için galeta unu
Yapılışı:
Patlıcanları birkaç yerinden çatalla veya bıçağın ucuyla delip ocağın üzerinde közleyin. Kabukları tamamen yandıktan sonra bir kenarda biraz soğuması için bekletin.

Oktay Usta Krutonlu Köfte Tarifi

Krutonlu Köfte TarifiKrutonlu Köfte Tarifi
Malzemeler:
8 dilim tost ekmeği
Yarım su bardağı süt
500 gr tavuk kıyması
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Tost ekmeklerinin yarısını ıslatıp suyunu sıkın ve bir kaba alın. Kalan 4 dilim tost ekmeğinin kabuklarını bıçakla keserek alın. Ekmekleri 1 cm’lik kareler halinde kesin. Fırın tepsisine yayın. Fırının ızgara kısmını çalıştırıp 150 dereceye ayarlayın. Isınınca tepsiyi en üst rafa koyup ekmekler pembeleşene kadar tutun. Çıkarıp soğumaya bırakın.

Patlıcanlı Pilav Tarifi

Beğendili Tavuk TarifiPatlıcanlı Pilav Tarifi
Malzemeler

2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak et suyu
Veya su
1/2 su bardağı sıvıyağ
(kızartmak için)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı veya
Margarin (50 gr.)
2 orta boy soğan
3 orta boy patlıcan
(kemer patlıcan)
2 orta boy domates
4-5 sivri biber
Tuz
1/4 limon suyu
Yapılışı:
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Patlıcanları alacalı soyup boyuna uzun dilimlere keserek tuzlu suda yarım saat bekletelim. Patlıcan dilimlerini yıkayıp kurula-yarak kızgın sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartıp bekletelim. Bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış

Buhara Pilavı Tarifi

Buhara Pilavı TarifiBuhara Pilavı Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç 250 gram kuşbaşı kuzu eti
3 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı yağ 5,5 su bardağı su veya et suyu, Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Pirinçler ayıklanır, sıcak tuzlu suda en az bir saat kadar bekletilir. İki üç defa yıkanıp suyu süzülür.

Yeşil Mercimekli Renkli Pilav Tarifi

Yeşil Mercimekli Renkli Pilav TarifiYeşil Mercimekli Renkli Pilav Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 kahve fincanı yeşil mercimek
2 küçük havuç
1 dal taze soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağ
3 su bardağı sıcak et suyu Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzün ve üzerine ılık su ilave edip 15 dakika bekletin. Yeşil mercimeği ufak bir tencerede yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Pirinci süzüp bir kez daha yıkayın ve tel süzgece alın.
2i, Havuçları küçük küpler halinde kesin, yeşil soğanı küçük küçük doğrayın.

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

Nohutlu Bulgur Pilavı TarifiNohutlu Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler

(6 kişilik)
2 su bardağı pilavlık
bulgur
4 su bardağı sıcak
et suyu
2 yemek kaşığı
ayçiçeği yağı
10-12 arpacık soğan
2 yemek kaşığı
biber salçası
1 su bardağı
haşlanmış nohut
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Dereotunu temizleyip kıyın.