Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

25 Aralık 2024 Çarşamba

Hünkâr Beğendi

 Hünkâr Beğendi

Osmanlı mutfağının efsanevi lezzeti.


Malzemeler:

  • 500g kuzu eti

  • 2 adet patlıcan

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 su bardağı süt

  • 1 adet kuru soğan

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • 2 diş sarımsak

  • 1 çay bardağı rende kaşar peyniri

  • Tuz, karabiber

Adımlar:

  1. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup doğrayın.

  2. Eti küçük parçalar halinde doğrayın ve soğan ile birlikte kavurun.

  3. Salça ve sarımsak ekleyip kavurmaya devam edin.

  4. Etin üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin.

  5. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve unu kavurun.

  6. Patlıcanları ekleyip karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin.

  7. Beğendi karışımı pürüzsüz olana kadar pişirin ve kaşar peynirini ekleyin.

  8. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

  9. Etleri beğendi üzerinde servis yapın.

Umarım bu tarifler keyifli bir mutfak deneyimi yaşamanızı sağlar.  😊



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı