Tosttaki Peynirin Uzaması
İnsanlar ekmeği fırında pişirmeye başladıklarından beri tost yemeye de başladılar. Ancak o zamanlar ekmeğin tekrar ısıtılmasının nedeni değişikti. Amaç ekmeğin tadını değiştirmek değil daha uzun süre muhafaza edebilmekti.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
27 Nisan 2011 Çarşamba
Tosttaki Peynirin Uzaması
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
tost
Yemek Tarifi Kitabı İndir Download
3000 Yemek Tarifi
İNDİR
veya
3000 Adet Yemek Tarifi Download Rapidshare Megaupload Hotfile - DownTR
3000 adet yemek tarifi içeren elektronik dergi.
Boyut: 3,92 MB
Boyut: 3,92 MB
İNDİR
veya
3000 Adet Yemek Tarifi Download Rapidshare Megaupload Hotfile - DownTR
Adıghe Hoy / Çerkes Peyniri
Adıghe Hoy / Çerkes Peyniri
İçindekiler
Peynir Suyu: 2 SB
Tuz: Yeteri kadar
İçindekiler
Peynir Suyu: 2 SB
Tuz: Yeteri kadar
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
adıghe hoy,
çerkes peyniri,
çerkez peyniri
Ramazan Sofrası - Ramazan yemekleri
Piliçli Kadınbudu Köfte
Malzemeler
- 500 gram piliç kıyma
- 1 çay fincanı pirinç
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kıymanın yarısını soğan rendesiyle tencereye koyup kavurun. Suyunu çekince ateşten indirip, soğutun. Kavurduğunuz kıymaya kalan kıymayı, 1 yumurta sarısını, haşlanmış pirinci, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Büyük bir yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp köfteler yapın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yağla yumurtaya bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede 25 dakika pişirip, haşlanmış sebze ile servis yapın.
Ispanak Tarama
Malzemeler
- 1 kg. ıspanak
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 2 diş sarmısak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Süslemek için yeşil ve siyah zeytin
Hazırlanışı
Ispanağın saplarını kesin. Yapraklarını yıkayıp , iyice süzdükten sonra mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. İçine galeta unu, süzme yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve dövülmüş sarmısağı ilave edin. Robotta tekrar karıştırın. Bütün malzemeyi iyice bütünleştiğinde robottan alıp, servis tabağına çıkartın. Üzerini siyah ve yeşil zeytinle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
- 500 gram piliç kıyma
- 1 çay fincanı pirinç
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kıymanın yarısını soğan rendesiyle tencereye koyup kavurun. Suyunu çekince ateşten indirip, soğutun. Kavurduğunuz kıymaya kalan kıymayı, 1 yumurta sarısını, haşlanmış pirinci, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Büyük bir yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp köfteler yapın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yağla yumurtaya bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede 25 dakika pişirip, haşlanmış sebze ile servis yapın.
Ispanak Tarama
Malzemeler
- 1 kg. ıspanak
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 2 diş sarmısak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Süslemek için yeşil ve siyah zeytin
Hazırlanışı
Ispanağın saplarını kesin. Yapraklarını yıkayıp , iyice süzdükten sonra mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. İçine galeta unu, süzme yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve dövülmüş sarmısağı ilave edin. Robotta tekrar karıştırın. Bütün malzemeyi iyice bütünleştiğinde robottan alıp, servis tabağına çıkartın. Üzerini siyah ve yeşil zeytinle süsleyerek servis yapın.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
ramazan sofrası,
Ramazan yemekleri
Türk Kahvesi
Türk Kahvesi
özellikleri
özellikleri
- Türk Kahvesi; Dünyanın en eski kahve pişirme yöntemidir.
- Köpük, kahve ve telveden oluşur.
- Yumuşak ve kadifemsi köpüğü sayesinde damakta en uzun süre tadını devam ettiren kahve türüdür.
- Birkaç dakika şekli bozulmadan kalabilen bu leziz köpüğü sayesinde, uzun süre sıcak kalabilir.
- İnce kenarlı fincanda sunulduğu için, diğer kahve türlerine göre daha yavaş soğur ve böylece daha uzun süren bir kahve keyfi sunar.
- Yoğun şurupsu kıvamı ile ağızdaki lezzet tomurcuklarını aşırı uyararak hafızada yer eder.
- Diğer kahve türlerine göre, daha kıvamlı, yumuşak ve aromatiktir.
- Kendine özgü enfes kokusu ve özel köpüğü ile diğer kahvelerden kolaylıkla ayırt edilebilir.
- Kahve tutkunları tarafından, kaynatılarak içilebilen tek kahve olarak kabul edilir.
- Geleceği anlatmak için kullanılan tek kahve türüdür. Cafedomancy: Kahve telvesini kullanarak kehanette bulunmak.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
kahve nasıl yapılır,
Kahvesi,
türk,
Türk Kahvesi
Çorum Leblebisi
Çorum Leblebisi
Çorum'un meşhur sarı leblebisinde üretim biraz farklıdır. Leblebi, zaten
kuru olan nohuttan yapılır. Nohutun leblebiye dönüşmesi, yaklaşık iki ayı
bulan işlemler zincirini gerektirir.
Çorum'un meşhur sarı leblebisinde üretim biraz farklıdır. Leblebi, zaten
kuru olan nohuttan yapılır. Nohutun leblebiye dönüşmesi, yaklaşık iki ayı
bulan işlemler zincirini gerektirir.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Çorum Leblebisi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)