Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

10 Nisan 2011 Pazar

Günlük Rejim mönüsü

Kahvaltı: 4-5 Kaşık sade buğday gevreği • 1 bardak ılık, az yağlı süt ü 1,5 tatlı kasığı kabaca öğütülmüş keten tohumu, bol tarçın,
Ara: 1 Kırmızı elma kabuklarıyla yenecek.
Öğle: 1 Porsiyon fırında dereotlu somon. Eğer bu verdiğimiz tarifi yapamıyorsanız o zaman ızgara somonu derisiz olarak yiyebilirsiniz. Bol yeşil salata. Üzerine bol taze limon ve biraz nar ekşisi de ekleyin. Bu sefer yağ dökmeyin. Eğer koku sorunu olmayacaksa bol taze sarımsak ve soğan da yiyebilirsiniz.
Ara: 1 Küçük muz
Ara: 2 Tane tarçınlı zencefilli kurabiye |
Akşam: 1 Porsiyon nohut (az sıvı yağlı, bol soğan ve diş sarımsaklı), 4 kaşık bol sivri biberli çok az sıvı yağlı bulgur pilavı, 2 sivri biber 1 orta boy salatalık
Gece: 1 Avuç erik pestili

Elmalı Böğürtlenli Puding

Elmalı Böğürtlenli Puding

Malzeme: (6 kişilik)
Taze meyve içeren tariflerde fazla şeker kullanmamaya çalışın. Bu tarifte böğürtlen yerine frambuaz da kullanabi*lirsiniz.
• 500 gr. elma, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılıp dilim*lenmiş
• 225 gr. böğürtlen, yıkanmış
• 50 gr. esmer şeker
• 50 gr. margarin
• 25 gr. un
• Vz tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
• 2 adet yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış
• Vı bardak yarım yağlı süt
• 25 gr. yaprak badem

Hazırlama:

Limonlu Bademli Kek

Limonlu Bademli Kek

Malzeme: (14 dilim)
• 175 gr. margarin
• 75 gr. esmer şeker
• 3 adet yumurta, çırpılmış
• 150 gr. un
• Vz tatlı kaşığı kabartma tozu
• 50 gr. badem
• 1 adet iri limonun suyu ve kabuğunun rendesi
• V2 tatlı kaşığı badem esansı Süslemek için:
• 2 adet limon
• 1 çorba kaşığı marmelat
• 1 çorba kaşığı su

Hazırlama:

Limonlu Susamlı Kek Tarifi

Limonlu Susamlı Kek

Malzeme: (14 dilim)
Sade keklerden hoşlananlar için idealdir. 2—3 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.
• 100 gr. margarin
• 50 gr. esmer şeker
• 2 adet yumurta, çırpılmış
• 225 gr. un
• 150 gr. yağsız sade yoğurt
• 2 çorba kaşığı susam
• 1 büyük limonun suyu ve kabuğunun rendesi

Malzeme:

8 Nisan 2011 Cuma

Haşhaşlı Yaş Pasta

MALZEMELER

4 yumurta

1 su bardğı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

Portakal Şuruplu Ve Haşhaşlı Kek

Malzemeler:

50 gr haşhaş tohumu
60 ml süt
185 gr tereyağı
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
220 gr toz şeker
3 yumurta
225 gr kek unu
75 gr un
60 gr dövülmüş badem
125 ml portakal suyu
Toz Antep fıstığı

Portakal şurubu için

220 gr toz şeker
160 ml portakal suyu
80 ml su

Yapılışı:

7 Nisan 2011 Perşembe

Şeftali Marmelatı

Şeftali Marmelatı

MALZEMELER
5 kg Şeftali
3.5 kg toz şeker

HAZIRLANIŞI
Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde on, oniki saat kadar bekletin. Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri haif ezerek karıştırarak bir süre pişirin. Şeftaliler iyice ezidiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirip, süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın. Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın. Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya terk edin. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yedede muhafaza edin.