Pırasalı Börek - Pırasalı Börek Tarifi
Malzemeler :
1-2 Adet pırasa
5 Adet patates ya da 250gr lor peyniri
1 Kg hazır yufka
Sıvı yağ
1 Yumurta
2 Kaşık yoğurt
Tuz
Toz kırmızı biber
Tarif :
Pırasaları ayıklayıp yıkayın. Mümkün olduğu kadar ince doğrayın. Pırasaları sıvı yağda pişinceye kadar karıştırarak sote edin. Tuz ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Üzerine haşlanıp ezilmiş patatesleri ya da lor peyniri koyup karıştırın ve ateşten alın.
Yufkaları ortadan ikiye kesin. Düz kenarı boyunca harcı koyun. Rulo şeklinde sarın. Ucundan tutarak kendi etrafında spiral şekilde sarın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
16 Mart 2011 Çarşamba
Pırasalı Börek - Pırasalı Börek Tarifi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Pırasalı Börek,
Pırasalı Börek Tarifi
Patlıcanlı Börek - Patlıcanlı Börek Tarifi
Patlıcanlı Börek - Patlıcanlı Börek Tarifi
Malzemeler :
3 Adet yufka
5 Çorba kaşığı yoğurt
3 Çorba kaşığı süt
1 Yumurta
1 Kahve fincanı zeytinyağ
1 Tutam toz şeker
Börek İçi Harcı :
250 Gram kıyma
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
2 Adet közlenmiş patlıcan
1 Soğan
Tuz,karabiber
Tarif :
Patlıcanı aliminyum folyaya sarıp 180 derece fırında 25 dk kadar közleyin.Soğanları kuşbaşı doğrayın sıvı yağda kavurun pembeleşince kıymayı ilave edin .Suyunu çekince ince ince
Malzemeler :
3 Adet yufka
5 Çorba kaşığı yoğurt
3 Çorba kaşığı süt
1 Yumurta
1 Kahve fincanı zeytinyağ
1 Tutam toz şeker
Börek İçi Harcı :
250 Gram kıyma
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
2 Adet közlenmiş patlıcan
1 Soğan
Tuz,karabiber
Tarif :
Patlıcanı aliminyum folyaya sarıp 180 derece fırında 25 dk kadar közleyin.Soğanları kuşbaşı doğrayın sıvı yağda kavurun pembeleşince kıymayı ilave edin .Suyunu çekince ince ince
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
çorbalar,
lahmacun,
oktay usta,
patlıcanlı börek,
sebzeler,
soslar,
tarifi,
ucuz
Mercimekli Börek - Mercimekli Börek Tarifi
Mercimekli Börek - Mercimekli Börek Tarifi
Malzemeler
2 Adet yufka
1 Şişe maden suyu
2 Adet yumurta
Yarım su bardağı kadar sıvıyağ
Börek İçi Harcı :
2 Su bardağı yeşil mercimek
1 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Tarif :
Malzemeler
2 Adet yufka
1 Şişe maden suyu
2 Adet yumurta
Yarım su bardağı kadar sıvıyağ
Börek İçi Harcı :
2 Su bardağı yeşil mercimek
1 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Tarif :
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Mercimekli Börek,
Mercimekli Börek Tarifi
Hiç Pırasa Yemeyenlerin Bayıldığı Börek / Oktay Usta
Pırasalı Börek / Oktay Usta
PIRASALI BÖREKsakaryadan birsen kulaçın tarifi ile )
1 çorba k. yaş maya
1 çorba k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
2 su b. ılık su
alabildiği kadar un
150 gr margarin
iç harcı için:
yarım kg pırasa
1 tutam maydanoz
250 gr kıyma
sıvıyağ,tuz,karabiber
üzeri için:
sıvıyağ
1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesinin içine ılık suyu ve mayayı alıp eritin. Üzerine alabildiği kadar un,su ve tuz
ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirip ikiye
bölün. Açabildiğiniz kadar açıp margarinin yarısını içine sürün. Margarin eritilmeden oda ısında
olacak. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Hamurları kıvırarak iki rulo yapın. Rulonun iki ucunu
çevire çevire döndürerek burgu yapın ve kol böreği gibi sarıp bir tabağa alın. Hazırladığınız iki
PIRASALI BÖREKsakaryadan birsen kulaçın tarifi ile )
1 çorba k. yaş maya
1 çorba k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
2 su b. ılık su
alabildiği kadar un
150 gr margarin
iç harcı için:
yarım kg pırasa
1 tutam maydanoz
250 gr kıyma
sıvıyağ,tuz,karabiber
üzeri için:
sıvıyağ
1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesinin içine ılık suyu ve mayayı alıp eritin. Üzerine alabildiği kadar un,su ve tuz
ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirip ikiye
bölün. Açabildiğiniz kadar açıp margarinin yarısını içine sürün. Margarin eritilmeden oda ısında
olacak. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Hamurları kıvırarak iki rulo yapın. Rulonun iki ucunu
çevire çevire döndürerek burgu yapın ve kol böreği gibi sarıp bir tabağa alın. Hazırladığınız iki
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
börek,
oktay usta,
pırasa
Milfoy Lokmalari Tarifi, Malzemeleri Ve Yapılışı
Milfoy Lokmalari Tarifi, Malzemeleri Ve Yapılışı
Malzemeler:
2 çorba kasigi sivi yag
1 adet sogan
1 adet domates
250 gr. kusbasi et
4 adet milföy
1 adet yumurta sarisi
Tuz, karabiber
Malzemeler:
2 çorba kasigi sivi yag
1 adet sogan
1 adet domates
250 gr. kusbasi et
4 adet milföy
1 adet yumurta sarisi
Tuz, karabiber
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
lokmalari tarifi,
malzemeleri,
milfoy,
yapılışı
Adana Makarnası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
Adana Makarnası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
MALZEMELER
1 paket kesme makarna
3 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
MALZEMELER
1 paket kesme makarna
3 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
adana,
makarnası,
malzemeleri,
tarifi,
yapılışı
Acı Soslu Makarna Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
Acı Soslu Makarna Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
MALZEMELER
1 paket makarna
4 diş sarımsak
2 acı sivribiber
2 acı kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
2 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI
Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üç kaşık sıvıyağ ekleyip harmanlayın.
Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
1 paket makarna
4 diş sarımsak
2 acı sivribiber
2 acı kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
2 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI
Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üç kaşık sıvıyağ ekleyip harmanlayın.
Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)