Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

2 Ocak 2024 Salı

3 malzemeyle 3 çeşit meze tarifi... Sofranıza renk katacak!

Mutfakta pratik ve lezzetli tarifler arıyorsanız, işte size 3 malzemeyle hazırlayabileceğiniz 3 farklı meze önerisi. Bu basit tariflerle sofranızı renklendirin, misafirlerinizi şaşırtın!


1. Zeytin ve Yoğurtlu Humus

Malzemeler

Şifa dolu bir çorba : Terbiyeli tavuk suyu çorbası!

Hasta dostu bir çorba: Terbiyeli tavuk suyu çorbası!

Kış aylarında hastalık kaçınılmaz olabiliyor. Böyle dönemlerde hastalıklar için birebir olan bir kurtarıcınız var. İşte terbiyeli tavuk suyu çorbası...


Hem lezzet hem de şifa dolu bir çorba ile kış aylarında sıcacık bir kurtarıcınız var. İşte terbiyeli tavuk suyu çorbası tarifi!

27 Kasım 2023 Pazartesi

Mantar nasıl doğranır?


Mutfakta çok sık tükettiğimiz mantar lezzetli ve güzel yemekler hazırlamak için göz önünde bulundurulması gereken besinlerden.

Bol miktarda potasyum içeren mantarı pişirmeye hazırlarken su dolu bir kabın içerisinde bekletmeyin. Islak bezle silerek temizlediğiniz mantarların dış yüzeyini soyup doğradıktan sonra salata, çorba ve kavurmalarınızda kullanabilirsiniz.

10 Ekim 2023 Salı

Kuşgözü Lahmacun Tarifi

Kuşgözü Lahmacun



Hamuru için Malzemeler
2,5 su bardağı un
10 gr. yaş maya
1 su bardağı su – oda sıcaklığında
1 çay kaşığı toz şeker

17 Ağustos 2023 Perşembe

Kandil Simidi

Kandil Simidi 


Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

14 Ağustos 2023 Pazartesi

Kapya Biberli Kışlık Domates Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

Kapya Biberli Kışlık Domates Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kilo sosluk armut domates
  • 2 kilo kapya biber
  • 2-3 yemek kaşığı tuz

23 Temmuz 2023 Pazar

Kömbe baharatı nedir, nasıl yapılır?

  • Kömbe baharatı nedir, nasıl yapılır?

kombe-gif-400son

Kömbe baharatının bazı karışımlarının içerisinde 9, bazılarının içerisinde ise 7 farklı baharatlar bulunuyor. Özel günlerde bolca yapılan kömbenin hamuruna bu baharat karışımı çıkıyor. Ortaya misler gibi kokan kurabiyeler çıkıyor. Uzunca bir süre de dayanıyor. Baharatların miktarları birbiriyle doğru bir şekilde orantılı olduğu için birinin tadı diğerinden daha baskın olmuyor.

thepioneerwoman.com


Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Büyük boy yuvarlak fırın tepsisini az miktarda ayçiçek yağıyla yağlayın. 1 adet yumurtayı, kalan ayçiçek yağını ve sütü geniş bir kaseye alın.
    sodali-borek1
  2. Yumurtayı, yağı ve sütü güzelce çırpın.

28 Haziran 2023 Çarşamba

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: ✅ Tam Ölçülü Burger Ekmeği Tarifi - Evde Hamburger...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: ✅ Tam Ölçülü Burger Ekmeği Tarifi - Evde Hamburger...: Hamuru İçin: 150 ml su (3/4 su bardağı) 50 ml süt (1/4 su bardağı) 30 gram toz şeker (2 yemek kaşığı)

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: SADECE 2 YUFKAYLA 12 TANE SİRKELİ UNLU ÇITIR ÇITIR...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: SADECE 2 YUFKAYLA 12 TANE SİRKELİ UNLU ÇITIR ÇITIR...: O kadar pratik ve çıtır ki, yiyenler hazır yufka değil el açması sanıyor. 2 yufkadan 12 tane börek çıkıyor. Ben 2 ölçü hazırladım dilerseniz...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Puf Böreği ( hamur kızartma)

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Puf Böreği ( hamur kızartma): Malzem eler 1 adet yumurta  1 kase yoğurt 1 paket kabartma tozu Yeteri kadar un Tuz Kızartmak İçin Sıvıyağ   Yapılışı 1.   Yumur...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Lahmacun

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Lahmacun: Lahmacun Malzemeleri ( 4 kişilik ) 300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı 1 adet rendelenmiş soğan 1 yemek kaşığı dolusu biber sal...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Çökertme kebabı

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Çökertme kebabı: Malzemeler 1 kg patates 600 gr biftek 2 soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Kimyon Kırmızı pul biber Kekik Kızartmak için...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Sarma Tarifi

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Sarma Tarifi: ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SARMA MALZEMELER 1 adet lahana. yarım dizi kuru patlıcan. yarım dizi kuru kırmızı biber. 5 adet büyük kuru so...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Çay Saati Çatal Tarifi

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Çay Saati Çatal Tarifi: ÇATAL MALZEMELER: 4 yemek kaşığı tereyağı  1 çay bardağı sıvıyağ  2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı mahlep  1 paket kabartma tozu  1 yem...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Fırında Mantı Tarifi

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Fırında Mantı Tarifi: Fırında Mantı Tarifi İftarda sulu yemekler yerine büyük bir tepsi mantı da yapabilirsiniz. Bol sarımsaklı yoğurtla harika oluyor. MA...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: ŞAMBALİ TATLISI

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: ŞAMBALİ TATLISI: MALZEMELER - 1 kilo irmik. - 1 bardak pekmez. - 2 bardak şeker. - 2 adet yumurta. - 2 su bardağı süt - 1 paket kabartma tozu. - yarım ...