Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

10 Ocak 2023 Salı

Cevizli Baklava Tarifi

Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2adetyumurta
  • 1çay bardağısüt
  • 1çay bardağıayçiçek yağı
  • 1yemek kaşığısirke
  • 3,5su bardağıun
  • 1/4çay kaşığıtuz

Şerbeti için:

  • 4su bardağısu
  • 4su bardağıtoz şeker
  • 1tatlı kaşığılimonun suyu

İçi için:

  • 3su bardağıceviz içi (iri çekilmiş)

Açmak için:

  • 1,5su bardağınişasta

Üzeri için:

  • 200grameritilmiş tereyağı
  • 1/2çay bardağısıvı yağ

Cevizli Baklava Tarifinin Püf Noktası

Şerbetin ılık, baklavanın sıcak olmasına özen gösterin. Yufkaları tek tek açmak yerine birkaç tanesini üst üste koyarak da açabilirsiniz. Erittiğiniz tereyağının üzerinde oluşan köpüğünü mutlaka alın. Bu sayede baklavanız üzeri yanık gibi görünmeden tam kıvamında pişecektir. Yufkaları açarken bolca nişasta kullanarak açın, açma işleminiz kolaylaşır. Bekleyen bezelerin üzerine örtü örtün ve kurumalarını engelleyin. 140 derecede pişirmeye özen gösterir. Aksi taktirde tarifiniz hamurlaşır.

Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şerbet için; şeker ve suyu tencereye alın ve karıştırın. Ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın,
    cevizli-baklava-yapim1
  2. Kaynayınca limon suyu ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirin.Ocaktan alıp

9 Ocak 2023 Pazartesi

Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

Şerbeti için;

Lavaş Ekmeği Tarifi

Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr un
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 350 ml ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Son olarak hamuru toparlamak için biraz sıvı yağ

  1. Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve hamuru yuğurun ele yapışan çok yumuşak bir hamur oluyor bu gayet normal.

  2. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek hamuru toparlayın ve elinizi hamurdan çıkarın.

Evde Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

Evde Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş
  • 1-2 yaprak marul
  • 1 adet domates

Tavuk sote için;

  • 500 gr tavuk göğüs
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Şekli Şahane Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağı (70 ml)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)

4 Ocak 2023 Çarşamba

Kek kıvamında Pırasa Tava

Malzemeler
  • 1 sap pırasa
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı (büyük olanlarından) süt veya yoğurt suyu
  • 3-4 yemek kaşığı siyez unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz ve baharatlar(nane, karabiber, kırmızı biber)
Hazırlanışı
  1. Pırasayı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavaya alın.

  2. Pırasaları diriliğini kaybedip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  3. Yumuşadıktan sonra tuz ve baharatları ilave edip ılımaya bırakın.

Çavdar Unlu Ekmek, Poğaça, Simit, Pide (Tek Bir Hamurla 9 Çeşit Hamur İşi)

Malzemeler
Hamur için:
  • 1 kg çavdar unu
  • 600 gram buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker (veya hurma özü vs.)
  • 1 paket(10 g) instant maya
  • 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 5-5,5 su bardağı ılık su (kontrollü şekilde azar azar ekleyerek kıvama göre ayarlayın)
Peynirli iç için:
  • 1 kase beyaz peynir
  • 3 dal maydanoz
  • 3 dal dereotu

Yeşillikleri ince doğrayın ve çatalla ezdiğiniz peynir ile karıştırın.

Simit için( 2 adet):
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
  • Susam

Bir yemek tabağında su ve pekmezi iyice karıştırın. Başka bir yemek tabağına da bolca susam koyun.

25 Aralık 2022 Pazar

Halka Tatlısı


Halka Tatlısı Malzemeleri

3 su bardağı su
100 gr. margarin
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Kızartmak için Malzemeler

14 Aralık 2022 Çarşamba

Ev Yapımı Profiterol

Malzemeler:
 
1/2 litre soğuk su
200 gram tereyağ
1-2 tutam tuz
250-300 gram kadar un
8 yumurta

 



Yarım litre su ve 200 gram tereyağını tencereye koyun, bir iki tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip, orta ateşte ısıtın. Su kaynamadan tereyağının ve şekerin erimiş olmasına özen gösterin, erimesi için bir

2 Aralık 2022 Cuma

Tavuklu Kapama

Tavuklu Kapama

Malzemeleri

8 adet tavuk baget
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
Tuz
Tane karabiber
2 litre su
Pilav için Malzemeler

Şerbetli İrmik Tatlısı

Şerbetli İrmik Tatlısı

Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ su bardağı ayçiçek yağı
Bulamak için Malzemeler
İrmik
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Süslemek için Malzemeler
Kaymak
Toz ya da pirinç fındık

Şerbeti için;
Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın.

Patlıcanlı El Açması Börek

Patlıcanlı El Açması Börek

Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
5,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı su
Tuz
İç Harcı için Malzemeler

Peynirli Katmer Börek Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
¾ su bardağı süt
¾ su bardağı su
1 paket kuru maya
¾ su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurtanın beyazı
2 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç Harcı için Malzemeler
300 gr. böreklik peynir
½ bağ maydanoz
Yağlamak için Malzemeler
200 gr. tereyağı
¾ su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için Malzemeler
Yumurta sarısı
Çörekotu

Hamuru için;
Bir karıştırma kabının içerisine süt, su ve kuru mayayı ilave edip karıştırıp 5 dakika bekletin.
Ayrı bir karıştırma kabının içerisine unu alın ve ortasını havuz olacak şekilde açın.
Hazırladığınız mayalı karışım, yumurta beyazı, sirke ve ayçiçek yağını ilave edin.
Önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurun.
Tuzunu ilave edip yoğurmaya devam edin.
Hazır olan hamurunuzun ağzını bir streç filmle kapatın ve 1 saat mayalandırın.

Yağlamak için;
Bir sos tenceresinin içerisine tereyağını alın ve eritin.

Zeytinyağlı Narenciyeli Pırasa

Zeytinyağlı Narenciyeli Pırasa

Malzemeleri

½ su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç
500 gr. pırasa
½ su bardağı pilavlık bulgur
1 adet portakal kabuğu rendesi

İç Pilav

İç Pilav Malzemeleri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı toz tarçın
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su

İç Pilav

Pilav tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.

Ekşili Kabak Dolması

Ekşili Kabak Dolması

Malzemeleri

5 – 6 adet kabak
1 adet soğan
İç Harcı için Malzemeler
500 gr. az yağlı kıyma
1 adet soğan – rende
5 diş sarımsak – ezilmiş
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur

Çilekli Çikolata soslu Kek

Çilekli Kek

Malzemeleri

21 – 22 adet çilek
Kek için Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ganaj için Malzemeler

Beğendili Köfte

Beğendili Köfte


Beğendi için Malzemeler
5 – 6 adet bostan patlıcan – közlenmiş / 6 – 8 adet kemer patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Muskat – rende
½ – 1 su bardağı eski kaşar – rende
1 – 1,5 su bardağı süt